Холандското правителство е отделило €2,5 млрд. евро за подобряване на

...
Холандското правителство е отделило €2,5 млрд. евро за подобряване на
Коментари Харесай

Холандското правителство ще инвестира €2,5 млрд. евро, за да задържи ASML в страната

Холандското държавно управление е отделило €2,5 милиарда евро за възстановяване на инфраструктурата, образованието и жилищното строителство в района на Айндховен, където е основана ASML, с цел да поддържа растежа на компанията и да отговори на желанията ѝ за разширение на активността отвън Нидерландия, оповестява Bloomberg. Мики Адриаансенс – нидерландският министър на стопанската система, удостовери цифрата пред публицисти, оповестява Ройтерс.

Съобщава се, начинанието се назовава „ Проект Бетовен “ и се чака да отнеме няколко години, съгласно известия в медиите. Решението на държавното управление да влага в района следва намеците на ASML, че обмисля разширение на активността си в чужбина заради бизнес климата в страната, който включва разпореждания за трудовата миграция, ограничаващи задграничните гении и проблеми с данъчните отстъпки за емигрантите.

В отговор на възможните проекти на ASML да реалокира седалището си и да построи спомагателен индустриален потенциал във Франция, държавното управление започва проект, който да подсигурява, че ASML ще продължи да влага в Нидерландия и ще резервира седалището си във Велдховен.

Правителството разгласи, че възнамерява да приложи неуточнени ограничения за понижаване на данъчната тежест върху бизнеса.

„ Предприемайки тези ограничения, държавното управление допуска, че ASML ще продължи да влага и ще резервира законоустановеното, данъчното и фактическото си седалище в Нидерландия. “

се споделя в изказването на холандското държавно управление, оповестено от Ройтерс

Отпуснатите средства ще бъдат употребявани за модернизиране на транспортната мрежа, в това число пътища, рейсове и влакове. Освен това вложенията ще поддържат техническото обучение и професионалното образование, с цел да се отговори на търсенето на квалифицирани чиновници от ASML. Жилищните планове също са част от проекта за пригаждане към растежа на района.

ASML приветства известието на държавното управление, като акцентира смисъла на удобните условия за бизнес, като съществуването на квалифицирани фрагменти, инфраструктура и жилища, за проектите си за разширение в Нидерландия. Компанията съобщи, че чака с неспокойствие да работи с холандското държавно управление, с цел да завърши процеса на взимане на решение по отношение на разширението си.

„ Имаме желание да изпълним забележителна част от проектите си за разширение в Нидерландия, при изискване че тези проекти за разширение са подкрепени от удобни бизнес условия. Представените през днешния ден проекти, в случай че бъдат подкрепени от Народното събрание, мощно поддържат тези бизнес условия и ще продължим да работим с холандското държавно управление, с цел да завършваме вземането на решение по отношение на нашето разширение. “

съобщи Моник Молс, началник на отдела за връзки с медиите на ASML, в изказване, оповестено от Bloomberg
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР