Холандският промишлен гигант Филипс“(Philips) обяви, че през третото тримесечие на

...
Холандският промишлен гигант Филипс“(Philips) обяви, че през третото тримесечие на
Коментари Харесай

Филипс със загуба от 1,3 млрд. евро, съкращава 4000 служители


Холандският индустриален колос „ Филипс “(Philips) разгласи, че през третото тримесечие на годината е открил загуба от 1,3 милиарда евро, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция. Нидерландската компания, която в последните годни се специализира в производството на здравно съоръжение, дължи част от отрицателния си резултат на изтеглянето от пазара на апарати, подпомагащи хората със болестта сънна апнея.

Базираната в Амстердам компания изтегли респираторите през юни предходната година, откакто разгласи, че потребителите са изложени на риск от поемане или усвояване на части токсична звукопоглъщаща пяна, която може да аргументи раздразнение и главоболие.

В отговор на резултатите основният изпълнителен шеф на сдружението Рой Якобс разгласи, че се постановат съкращения в размер на 4000 работни места. За „ Филипс “ по света работят над 80 000 чиновници и служащи. Групата чака почти 300 милиона евро такси през идващите няколко тримесечия след незабавното пускане на тези дейности по преструктуриране.

Общите продажби са нарастнали с 4 на 100 до 4,31 милиарда евро, само че тези на сравнима база (на същите пазари и клиенти, бел. ред) са спаднали с 5 на 100, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР