Холандският премиер Марк Рюте призова днес за единство в Европейския

...
Холандският премиер Марк Рюте призова днес за единство в Европейския
Коментари Харесай

Холандия: ЕС да се обедини срещу заплахите за световния ред от Русия и САЩ

Холандският министър председател Марк Рюте прикани през днешния ден за единение в Европейския съюз против заканите за международния ред, идващи и от Русия, и от Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

" Дори връзките ни с нашия най-съществен съдружник не са такива, каквито бяха в предишното ", сподели Рюте по адрес на американците. Той произнесе тирада за бъдещето на Европа пред Европейския парламент в Страсбург.

Рюте подсети, че президентът Доналд Тръмп изтегли Съединените щати от Парижкото съглашение за климата и от нуклеарната договорка с Иран, и наложи мита върху вноса на стомана и алуминий от Европа.

" Но, несъмнено, ние оставаме другари и съдружници ", сподели холандският министър председател. " За нашата защита е значимо да продължим разговора със Съединените щати даже и в този момент да има огромни фамилни разправии ".

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, който също е холандец, нападна Тръмп с по-остри думи в тирада пред евродепутатите. " Тръмп е американският президент, който е уверен, че е по-добре разлъчен, в сравнение с обединен (Европейски) съюз ", сподели Тимерманс. Той оцени високо държанието на предходни президенти на Съединени американски щати като Джон Кенеди и Роналд Рейгън при историческите им визити в Берлин и акцентира, че основите на връзките Европейски Съюз - Съединени американски щати " няма да бъдат разрушени от един президент ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР