Холандският премиер Марк Рюте отхвърли идеята, че Европейският съюз е

...
Холандският премиер Марк Рюте отхвърли идеята, че Европейският съюз е
Коментари Харесай

Рюте попари европейския романс за политическа интеграция

Холандският министър председател Марк Рюте отхвърли концепцията, че Европейският съюз е на път към по-голяма политическа интеграция откакто Британия напусне съюза идната година. Призовава за концентриране върху планове с икономическа възвращаемост , оповестява " Ройтерс "

В тирада в Берлин, Рюте подлага на критика " езика на все по-близкия съюз ", залегнал в главните контракти на блока . Коментира, че би трябвало да се работи единствено там, където груповото деяние е най-подходящо, и то с по-малък бюджет.

" Налице е един роман, че съществува неизбежна опция за по-тясно съдействие за европейска федерална страна. Този ужасяващ език за по-близкия съюз не ми харесва ", разяснява Рюте пред дипломати и политици.

Разграничавайки се от това, което назовава сантиментална визия за политически съюз , той добавя, че фиксирането в по-задълбочена интеграция е огромният фактор за " Брекзит " през 2016 година

Холандия лобира за удобни изходни условия за Англия, вторият им по величина търговски сътрудник, само че биха подкрепили контрактуваното от Европейската комисия.

Холандия е член-основател на това, което по-късно се трансформира Европейски Съюз, само че тяхното предпочитание за европейска интеграция се понижава през последните десетилетия . Рюте е изправен пред яростна конкуренция от евроскептични партии вдясно от неговите пробизнес либерали.

Речта на Рюте съдържа оферти за задълбочаване на съдействието в няколко области, в това число сигурност и контролиране на пазара , само че рецензията му към терминологията, която е централен принцип на блока от 80-те години на предишния век, притегля внимание.

" През последните 20 или 30 години това мина от все по-близко обединяване на народите на Европейски Съюз, работещи дружно по групови въпроси, където държавите-членки не са в положение да се оправят сами с тях, до това да се трансформира в неизбежна цел и самоцел " , разяснява Рюте.

Недоволството от вноските в бюджета на Европейски Съюз е парещ политически проблем в Холандия , която нормално е най-големият вносител на бюджета на Европейски Съюз на глава от популацията.

Р смята, че понижение на 70% от бюджета на Европейски Съюз, който отива в селското стопанство , ще даде опция за други цели, в това число мощен граничен надзор и военна инфраструктура.

Финансирането на европейските планове за развиване би трябвало да бъде обвързано с готовността на страните бенефициенти да осъществят структурни стопански промени , което е подкрепено и от Комисията, добавя той.

Рюте също по този начин приканва за основаването на механизъм за преструктуриране на задълженията на държавите-членки с фискални усложнения и прибавя, че единният пазар на Европейски Съюз може да бъде изчерпателен посредством унищожаване на разпоредбите за нотариалните гилдии и други " предпазени специалности ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР