Холандският министър на външните работи подаде оставка, ден след като

...
Холандският министър на външните работи подаде оставка, ден след като
Коментари Харесай

Международен скандал! Хвръкна министерска глава заради лъжа за Путин

Холандският министър на външните работи подаде оставка, ден откакто призна, че е излъгал, че е участвал на среща, проведена от съветския президент Владимир Путин преди повече от десетилетие.

Халбе Зилстра разгласи оставката си при започване на спор във вторник, на който се очакваше да бъде упрекнат от опозиционните депутати за лъжата.
Зейлстра е под прицел поради неистина, че е участвал на среща с президента на Русия Владимир Путин в извънстоличната му резиденция през 2006 година На партийна конференция през 2016 година политикът от Народната партия за независимост и народна власт съобщи, че е участвал на среща през 2006 година, на която съветският президент е изложил проекти за разширение на границите и основаване на " Велика Русия ", която ще включва Беларус, Украйна, страните от Прибалтика и Казахстан.

Зейлстра, който по това време е бил чиновник на петролната компания " Шел ", е пътувал до Русия с изпълнителния шеф на компанията Йерун ван дер Веер.

На партийния конгрес сътрудниците на Зейлстра изразили подозрение, че той се е срещал с Путин. Министърът призна, че фактически не е бил в залата, само че е получил информацията от източник. Зейлстра добавя, че е желал да каже историята, тъй като счита, че е от " геополитическа значимост " и я е показал като своя, с цел да " отбрани " източника. Той призна, че решението му " не е било интелигентен ход ".

" Трябваше да го направя по друг метод ", разяснява холандският външен министър.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден се разбра, че нещо става с Путин, а срещите с него се провалят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР