Холандският клон на британската компания Томас Кук (Thomas Cook) също

...
Холандският клон на британската компания Томас Кук (Thomas Cook) също
Коментари Харесай

Холандският клон на Томас Кук обяви фалит, 500 хотела в Испания също затварят

Холандският клон на английската компания Томас Кук (Thomas Cook) също последва ориста на компанията майка и разгласи несъстоятелност след несполучлив опит да продължи да работи без значение или взаимно с други европейски клонове на централата, съобщи ДПА. Фирмата ще бъде продадена или напълно, или на парче, а от мениджмънта й обявиха, че има редица заинтригувани купувачи. Преди да банкрутира холандският клон на Thomas Cook, в който работят 200 души, анулира всички резервирани почивки.

Ефектът на доминото от банкрута на най-старият туроператор в света удари тежко и испанския туризъм. В Испания 500 хотела ще затворят порти неотложно поради банкрута на Thomas Cook, разгласи президентът на Испанската конфедерация за хотелиерство и туристическо настаняване Хуан Молас, представен от Франс прес.
" Има 500 хотела, които ще бъдат затворени неотложно поради банкрута на Томас Кук и обстановката може да се утежни, в случай че държавното управление не вземе ограничения незабавно ", показа Молас в изявление за икономическия ежедневник " Синко диас ".
Според него неплатената сметка на Томас Кук в Испания може да надвиши първичната оценка от 200 милиона евро, оповестена от бранша. " Ще бъде доста повече. Сумата единствено за осем хотелски вериги е близо 100 милиона ", уточни той.
От 500-те хотела, които могат да затворят, 100 зависят напълно от Томас Кук, а сред 30 и 70 % от клиентелата на останалите се обезпечава от английския туроператор, посочи Молас.
Президентът на конфедерацията, представляваща 15 000 предприятия в испанския туристически бранш, даде за образец хотел във Фуертевентура на Канарските острови. Там наскоро са похарчили 20 милиона евро за реновиране, а от 7 октомври ще има 700 празни стаи и 200 чиновници, които ще би трябвало да бъдат освободени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР