Холандският кабинет обяви, че турският вицепремиер Тургул Тюркеш не е

...
Холандският кабинет обяви, че турският вицепремиер Тургул Тюркеш не е
Коментари Харесай

И Холандия не иска турски политици на своя територия

Холандският кабинет разгласи, че турският вицепремиер Тургул Тюркеш не е добре пристигнал в стараната за гала измежду турските имигранти за отбелязване на първата годишнина от несполучливия опит за прелом, осъществен предходната година в южната ни съседка, съобщи Reuters.

В изказване на министерството на външните работи се показва, че наличието на Тюркеш и други членове на турското държавно управление е нежелателно "предвид събитията в двустранните връзки ".

Фракция в армията се опита да смъкна от власт президента Реджеп Ердоган на 15 юли м.г., само че проектът им се провали. Държавният глава упрекна западните европейски съдружници на Турция, че не са посочили поддръжка за държавното управление му директно след пуча.



Малко преди парламентарните избори в Холандия през март, които минаха под знака на антиимигрантската изразителност - кабинетът разгласи, че са нежелани турски министри, имащи желание да пътуват до Холандия, с цел да пропагандират измежду турската общественост за референдума в южната ни съседка, припомня организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР