Холандският изпълнител Дънкан Лаурънс спечели музикалното състезание Евровизия 2019 с

...
Холандският изпълнител Дънкан Лаурънс спечели музикалното състезание Евровизия 2019 с
Коментари Харесай

Холандия спечели Евровизия

Холандският реализатор Дънкан Лаурънс завоюва музикалното съревнование Евровизия 2019 с баладата „ Arcade ”, сочат финалните резултати от гласуването на феновете.

25-годишният Лаурънс, който през 2016 година разгласи, че е бисексуален, употребява новопридобитата си популярност с цел да призове за приемливост и схващане.
Лаурънс беше любимецът на букмейкърите и се изкачи преди всичко с 492 точки след вота на публиката. В края на шоуто, публиката се причисли към него в осъществяването му.
Лаурънс, чието същинско име е Дънкан де Муур, пее за сантиментална разлъка, а припевът гласи „ да те обичам е като да изгубя игра “.
Последната победа на Холандия на Евровизия е през 1975 година.
На второ място се подреди Италия с 465 точки. Страната беше показана от известния реализатор Mahmood с песента " Soldi ", която е шлагер и в България. На трето място остана Сергей Лазерев от Русия с 369 точки, а челната петица допълниха Швейцария и Норвегия.
На дъното на класацията остана британецът Майкъл Райс, който получи единствено три точки от публиката и общо 16 точки.
Преди оповестяването на резултатите, на сцената излезе Мадона. В един миг от нейното осъществяване, танцьорите демонстрираха израелски и палестински флагове, които не са били утвърдени от уредниците и не са били включени в програмата, оповестява БГНЕС.
В изказване на Евровизия се споделя: „ По време на живото лъчение на огромния край на музикалното съревнование Евровизия, двама от танцьорите на Мадона за малко демонстрираха израелски и палестински флагове на гърба на костюмите си. Тези детайли от осъществяването не са част от подготовките, които са получили утвърждение от EBU /European Broadcasting Union/ и телевизията-домакин KAN. Музикалното съревнование Евровизия е деполитизирано събитие и Мадона е изцяло наясно с това “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР