Холандският гранд Аякс продължава победния си поход в Шампионската лига.

...
Холандският гранд Аякс продължава победния си поход в Шампионската лига.
Коментари Харесай

"Аякс" излъга "Тотнъм" и продължава да мечтае

Холандският гранд " Аякс " продължава победния си поход в Шампионската лига. След като взе скалпа поредно на " Реал " Мадрид и " Ювентус ", довечера отборът от Ниската земя победи " Тотнъм " с 1:0 като посетител в първия им полуфинален дуел.

Двата тима започнаха много внимателно, само че нулевото тъждество се резервира единствено до 15', когато плеймейкърът на " Аякс " Хаким Зийех изведе чудесно Дони ван де Беек и той не сбърка. Останаха подозрения, че полузащитникът на амстердамци е бил в засада, повторенията обаче демонстрираха, че такава няма.

Така Ван де Беек, със своите 22 години и 12 дни, стана третият най-млад голмастор за " Аякс " в Шампионската лига, като пред него са единствено Нордин Вутер (19 години и 237 дни) и Марио Мелхиот (20 години и 170 дни).

Малко по-късно пред Ван де Беек се откри нова добра опция. Ударът му от близка отдалеченост обаче бе избит от Юго Лорис.

Последваха напрегнати моменти пред вратата на гостите, а в 32', в желанието си да отбележат изравнително попадение, двама бранители на " Тотнъм " се сблъскаха. Тоби Алдервейрелд се измъкна незасегнат, само че неговият съотборник и съотечественик Ян Фертонген пострада. Медицинският щаб на " шпорите " с тъга спря кръвотечението от главата на белгиеца, той се завърна на терена, само че секунди по-късно алармира, че не може да продължи. В последна сметка не напусна терена на личен ход, а благодарение на медицинските лица. На негово място в игра влезе Муса Сисоко.

През втората част " Тотнъм " опита нещо като напън, който за жалост на лондончани не даде резултат. Вместо това в 78' " Аякс " бе покрай второ попадение. Душан Тадич откри Давид Нерес в наказателното поле, а шутът на бразилеца по земя се отби в десния непряк дирек.

До края холандците безпроблемно удържаха задатъка си и навлизат в реванша на " Йохан Кройф Арена " с минимална преднина, само че и значим гол на непознат терен. За " Аякс " това бе трети следващ триумф надалеч от вкъщи в елиминациите на Шампионската лига.

Вторият конфликт сред " Тотнъм " и " Аякс " е на 7 май в Амстердам.
НА ЖИВО: " Тотнъм " - " Аякс " Следете с нас полуфинала от Шампионската лига
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР