Холандският град Хага поиска временно освобождаване от ограничителните мерки на

...
Холандският град Хага поиска временно освобождаване от ограничителните мерки на
Коментари Харесай

Европейски град поиска да бъде освобен от санкциите срещу Русия

Холандският град Хага изиска краткотрайно освобождение от ограничаващите ограничения на Европейския съюз против Русия, оповестява Ройтерс, базирайки се на писмо от члена на градския съвет Саския Брайнес.

Хага се пробва да откри сурогат на доставките от " Газпром " , само че опитите през последните два месеца да бъдат привлечени снабдители се провалиха.
В писмото на Брейнс до градския съвет на Хага се желае изключение от актуалното съглашение до 1 януари 2023 година, с цел да се подсигурява сигурността на доставките и да се улеснят договарянията.

Хага е една от многото общини в Нидерландия, които имат енергийни контракти с „ Газпром “, само че е първата, която декларира желание да изиска изключение от глобите.

По-рано ръководителят на Фонда за енергийно развиване в Русия Сергей Пикин изрази мнение, че повишението на цената на газа до три хиляди $ за хиляда кубически метра е единствено началото на проблемите на европейците .

Според специалиста Брюксел и Москва имат разнообразни подходи към решаването на енергийния въпрос. Първият желае да получи газ в подмяна на турбина, а вторият се нуждае от гаранции за унищожаване на глобите в региона на технологиите, което в бъдеще ще му разреши да ръководи електроцентралата без проблеми.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР