Холандският диагонал Кай Ван Дийк подписа в Аржентина. Това обяви

...
Холандският диагонал Кай Ван Дийк подписа в Аржентина. Това обяви
Коментари Харесай

Холандски гигант стана съотборник на Маринков в Аржентина

Холандският диагонал Кай Ван Дийк подписа в Аржентина. Това разгласи самият той на профила си в обществената мрежа Инстаграм. 215-сантиметровият волейболист е новото попълнение на аржентинския Либертад Бурги, в който от новия сезон ще се изявява и националът Димитър Маринков . Трансферът се е случил с помощта на треньора на отбора Хуан Мануел Бариал, с който към този момент са работили дружно в Зираатбанк (Анкара).

Отборът приключи осми в елита на страната след дебютния си сезон, а в този момент е окуражен за по-предно Ван Дийк кацна в южноамериканската страна преди 3 дни и незабавно се причисли към тренировките. " Хуан Мануел ми се обади - не ми трябваше доста време да обмисля офертата и да я приема. Момчетата ме одобриха доста добре. Трябва да науча испански допустимо най-бързо ", показа пред почитателите си колосът.

През последния сезон някогашният състезател на " лалетата " се състезава за иранския Пайкан (Техеран), с който завоюва бронзовите медали в шампионата. След привършване на сезона той продължи в Италия, където оказа помощ на втородивизионния Емма Вилас (Сиена) да завоюва промоция за Сериа А1.
В кариерата си 34-годишният Ван Дийк е играл още в Русия, Корея, Словения, Турция, Полша и ОАЕ.
BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР