Холандските митничари са иззели три тона кокаин, скрити във варели

...
Холандските митничари са иззели три тона кокаин, скрити във варели
Коментари Харесай

В Нидерландия заловиха кокаин за €225 милиона

Холандските митничари са иззели три тона кокаин, скрити във варели с бананово пюре, оповестиха чиновници в петък. Това е един от най-големите удари против наркотрафика досега, съобщи БГНЕС.

Дрогата е била в резервоар,, изпратен от Еквадор и предопределен за Базел, Швейцария. Пратката е открита на пристанището на Ротердам по време на рутинна инспекция късно във вторник. " Този товар, който на улицата коства към 225 милиона евро “, е един от най-големите удари против наркомафията в голямото пристанище, сподели прокуратурата. " Наркотиците бяха унищожени ", се прибавя в изказване.

Холандия се трансформира в главен канал за опиати - изключително кокаин - към Европа, основно посредством Ротердам, най-голямото пристанище в Европа. Холандските управляващи обявиха в четвъртък, че те и интернационалните органи на реда са прихванали 50 тона кокаин, преминаващи през Холандия тази година.

В отчет на Европол през април се предизвестява, че континентът е наводнен от " невиждани количества кокаин, генериращи облаги в размер на милиарди евро " за незаконни групи в Европа и Южна Америка. Търговията с кокаин подхранва банди, " които употребяват своите големи запаси, с цел да обхванат и подкопаят стопанската система, обществените институции и обществото в Европейски Съюз ", сподели Европол. През февруари при взаимна интервенция на белгийска, холандска и немска полиция бяха конфискувани рекордните 23 тона кокаин, предопределени за Холандия, по време на интервенции в Хамбург и Антверпен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР