Холандски триумф при двойките на DIEMA XTRA Sofia Open. Представителите

...
Холандски триумф при двойките на DIEMA XTRA Sofia Open. Представителите
Коментари Харесай

Холандски триумф при двойките на DIEMA XTRA Sofia Open

Холандски успех при двойките на DIEMA XTRA Sofia Open. Представителите на "лалетата " Робин Хаасе и Матве Миделкооп са огромните първенци в конкуренцията, откакто в доста първокласен край победиха вторите сложени Никола Мектич и Александер Пея с 5:7, 6:4, 10:4.

За холандците това бе втора купа за годината след тази в Пуна в самото начало на сезона. За Миделкооп пък купата е втора от София, откакто през 2016-а завоюва дружно с Уесли Коолхоф.

В първите 6 гейма и двата тандема отразиха по 2 брейкбола преди в седмия и осмия да си разменят по един пробив. Мектич и Пея поведоха с 6:5, а сервирайки за оставане в сета, холандците се пропукаха. Геймът стартира с 0:40, първите два сетбола бяха отразени, само че при третия хърватинът и австриецът съумяха да завоюват сета.

Първите 4 гейма на втората част минаха доста скоростно с триумф на сервиращите, само че холандците съумяха да нанесат удара си в петия. Форхенд уинър по правата на Минделкооп и лоб на Хаасе докара до 0:30, а двойна неточност значеше два брейкбола при 30:40. Първият бе избавен със стабилен сервис, само че при решителната точка холандците действаха уверено. Това се оказа и задоволително за тях, с цел да завоюват сета с 6:4 и да вкарат финала в шампионски тайбрек.

А в него Хаасе и Миделкооп бяха във вихъра си. Всъщност, решителната част стартира мъчно за холандците, които изоставаха с минипробив и 2:4, само че оттова насетне последваха 8 следващи точки за "лалетата " и подобаващ успех за тях.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР