Холандски прокурор обяви, че има многобройни знаци, че Русия иска

...
Холандски прокурор обяви, че има многобройни знаци, че Русия иска
Коментари Харесай

Нидерландия: Русия иска да осуети разследването за сваления MH17

Холандски прокурор разгласи, че има " многочислени знаци ", че Русия желае да подкопае следствията за свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines и сподели на съдиите по време на процеса против четиримата обвинени, че доста очевидци се опасяват за своята сигурност , оповестява " Асошиейтед прес ".

Прокурор Тийс Бергер направи изказването на втория ден от процеса против трима руснаци и украинец, упрекнати за убийството на всички 298 души на борда (пътници и екипаж), починали, откакто ракета смъкна самолета, летящ от Амстердам до Куала Лумпур на 17 юли 2014 година Заподозрените не участваха в правосъдната зала.
 Без обвинени стартира процесът за сваления MH17
Без обвинени стартира процесът за сваления MH17

Процесът в Холандия стартира след половин десетилетие битка за правдивост от страна на фамилиите

Холандската прокуратура твърди, че съветска ракета " Бук " е свалила самолета, като е била изстреляна от земеделско поле в регион в Източна Украйна, следен от проруските сепаратисти. Русия отхвърля каквото и да било присъединяване в свалянето на самолета.

Прокурорите разкриха, че един от очевидците им по делото е съветски доброволец в сепаратистка формация , който е бил покрай мястото в Източна Украйна, откъдето е била изстреляна ракетата от установка " Бук " в деня, когато MH17 беше свален.

Свидетелят, разпознат единствено като M58, сподели, че хората, участвали на мястото, откъдето е била изстреляна ракетата, " в началото бяха радостни, тъй като им е било казано, че е бил свален военно-транспортен аероплан. Когато обаче първите хора се върнаха от мястото на злополуката, те споделиха, че това е цивилен аероплан ", уточни прокурорът.
 Самоличностите на 13-те очевидци по делото MH17 остават секретни
Самоличностите на 13-те очевидци по делото MH17 остават секретни

Заради тяхната сигурност...

Бергер сподели на съдиите, че има доказателства, че сътрудници на съветското разузнаване са се пробвали да обхванат в компютрите на следствията в Малайзия и Холандия за свалянето на MH17 .

" Тази информация хвърля тъмна сянка върху тези действия ", настоя прокурорът и добави: " Налице са многочислени знаци, че съветското държавно управление доста държи да осуети това следствие и че не е срещу потреблението на съветските специфични служби за тази цел. Тези съветски служби бяха о бвинени в голям брой убийства през последните години, осъществени в разнообразни европейски страни . "

Прокурорът акцентира пред съдиите, че " би трябвало да бъдат положени всички старания, с цел да бъдат изслушани очевидците безвредно ".

Прокурорите акцентираха, че намесата на Русия не е спряла дотук и упрекнаха Москва в опит да скрие истината за случилото се .
 Нидерландия: Русия умишлено остави обвинен за свалянето на MH17 да избяга
Нидерландия: Русия умишлено остави обвинен за свалянето на MH17 да избяга

Става дума за сепаратиста Владимир Цемах…

" Съдбата на полет MH17 стана известна като христоматиен образец за дезинформационна акция от страна на съветското държавно управление ", уточни прокурорът и добави: " Ясно е, че към момента не сме видели края на това. "

След години следствия, интернационален екип от следователи и прокурори предходната година уточни четиримата обвинени: руснаците Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, както и украинеца Леонид Харченко. Още обвинени могат да получат обвинявания, до момента в който следствията не престават.

Никой от обвинените не участва на процеса. Само Пулатов има холандски юристи, които го съставляват в съда.
 Сваленият MH17 над Украйна: Пуснаха телефонни диалози сред обвинени с висши руснаци
Сваленият MH17 над Украйна: Пуснаха телефонни диалози сред обвинени с висши руснаци

Отношенията сред съветски публични лица и ДНР наподобява са били доста по-близки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР