Холандската Philips ще съкрати 6000 служители, за да възстанови рентабилността

...
Холандската Philips ще съкрати 6000 служители, за да възстанови рентабилността
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на електроника в Европа и света ще съкрати 6000 служители

Холандската Philips ще редуцира 6000 чиновници, с цел да възвърне рентабилността си след изтеглянето на респираторни устройства, които смъкнаха 70% от пазарната й стойност, съобщи Reuters.

Половината от съкращенията на работни места ще бъдат направени тази година, оповестиха от компанията, а другата половина ще бъде осъществена до 2025 година

Новият проект следва линията на оповестените предишния октомври съкращения на работната мощ с 5%, или 4000 работни места, така имаше следствията от изтеглянето на милиони вентилатори, употребявани за лекуване на сънна апнея, заради опасения, че пяната, употребена в машините може да стане токсична.

" Philips не се възползва от цялостния капацитет на мощните пазарни позиции, тъй като е изправен пред редица обилни оперативни провокации ", разяснява новият основен изпълнителен шеф Рой Якобс.

Компанията ще продължи да влага 9% от продажбите си в научноизследователска и развойна активност, само че ще се концентрира върху " по-малко планове ", сподели той.

Philips се тормози от дефицитът на съставни елементи през цялата година, това продажбите му с 3% през 2022-а. Въпреки подобрението през последното тримесечие, съгласно Philips веригата за доставки остава предизвикателна и ще се усъвършенства, само че последователно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР