Холандецът Берт ван Марвайк стигна финал на световното първенство през

...
Холандецът Берт ван Марвайк стигна финал на световното първенство през
Коментари Харесай

Треньорът на Австралия плаща на 8 помощници

Холандецът Берт ван Марвайк стигна край на международното състезание през 2010 година като треньор на националния тим на “лалетата” и загуби с 0:1 от Испания след продължения. Сега той е селекционер на Австралия, а второто присъединяване на мондиал му излиза скъпо в дословния смисъл. Специалистът заплаща от личния си джоб заплатите на целия си щаб от 8 асистенти. По финансови аргументи австралийската федерация го е помолила да понижи екипа си, само че треньорът бил безапелационен, че не желае да се разделя с нито един. Затова той поел заплащането на техните заплати от своето заплащане, което е солидно – 1,2 милиона евро годишно.

65-годишният Ван Марвайк е отпред на Австралия от 4 месеца и изненада работодателите си с с екип от 4 помощник-треньори, двама видео анализатори и двама скаути за разузнаване на противниците си. Един от тях е зетят му и някогашен футболист Марк ван Бомел, международен вицешампион от 2010 година и победител в Шампионската лига с „ Барселона ” от 2006 година

„ Много бих желал да работя с австралийски помощници, само че нямам време да ги диря и занапред да се опознаваме ”, изяснява Ван Марвайк. Той класира Саудитска Арабия за международното в Русия, само че се отдръпна от поста по персонални аргументи и незабавно пое Австралия до края на мондиала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР