Хофенхайм победи гостуващия Арминия (Билефелд) с 2:0, с което прекъсна

...
Хофенхайм победи гостуващия Арминия (Билефелд) с 2:0, с което прекъсна
Коментари Харесай

Хофенхайм вече е само на крачка от зона Шампионска лига след победа над Арминия

Хофенхайм победи гостуващия Арминия (Билефелд) с 2:0, с което прекъсна серията си от три следващи загуби, в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата и с това към този момент изостава единствено по голова разлика от зона Шампионска лига. Играчите на Себастиан Хьонес означиха по едно попадение във всяко едно от двете полувремена посредством Бенямин Хюбнер (22’) и Жоржиньо Рутер (51’).

Домакините започнаха пределно мобилизирани и окуражени да спрат отрицателната серия от последните дуели. Тяхното предимство се материализира в 22-ата минута, когато Хюбнер посрещна чудесно с глава едно центриране от фланга на Давид Раум и откри за 1:0. Яни Сера имаше превъзходен късмет да възвърне равенството, откакто се оправи чудесно с Флориан Грилич, само че единствено с цел да види по какъв начин изстреля му е избавен от Кристоф Баумгартнер. Футболистите на Франк Крамър започнаха по-добре и втората част, само че изстрел на Седрик Брюнер се спря в гредата.

Именно от това се възползваха домакините, които се възползваха от пространството, което бе оставено на Мунас Дабур, който центрира към непокрития Рютер и той удвои преднината на своя отбор. Тази победа остави Хохенхайм на пето място в класирането с 34 точки, само че единствено със седем попадения по-лоша голова разлика от четвъртия Република България (Лайпциг). Арминия е на 15-о място в шампионата, тъкмо над чертата, с 22 точки, колкото има и Аугсбург.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР