Ходещи и говорещи холограми и са главен елемент в научно-фантастичните

...
Ходещи и говорещи холограми и са главен елемент в научно-фантастичните
Коментари Харесай

Холограмите - бъдеще, което изглежда все по-близо

Ходещи и говорещи холограми и са основен детайл в научно-фантастичните филми, откогато принцеса Лея вълшебен се появи в Междузвездни войни. Днес учени във Англия имат вяра, че могат да основат даже по-реалистични, 3D модели - на пеперуди, на сфера, на емоджи - които да могат да се видят с невъоръжено око, да се чуят и даже да бъдат допрени без потреблението на устройства за виртуална действителност, написа БГНЕС, базирайки се на AFP.
Екип от университета на Съсекс в Южна Англия написа в списание Nature, че технологията сега може да сътвори 3D обекти, само че те не устоят дълго. Освен това се разчита на технология, която не разрешава да се даде на клиента опцията да допре холограмата и да организира диалог с нея.
За да се преодолеят проблемите, учените създали първообраз, наименуван Многомодален акустичен екран (MATD), който може да дава холограми във забележимата сфера. Прототипът употребява развой, наименуван акустофореза - звукови талази, които движат и манипулират обекти. Те съумели да основат облик в кутия, съдържаща голям брой дребни тонколони.
" Нашата система хваща в акустичен капан частици, след което ги осветява в алено, зелено и синьо, с цел да управлява цветовете им, до момента в който бързо сканира екрана ", споделят от университета.
Понеже обликът е основан на звукови талази, ток разрешава на човек да го чуе и усети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР