Ходенето в дъждовно време без чадър може да провокира настинки

...
Ходенето в дъждовно време без чадър може да провокира настинки
Коментари Харесай

До какви болести може да доведе ходенето без чадър под дъжда

Ходенето в дъждовно време без чадър може да предизвика настинки и хронични възпалителни болести . Това предизвести в изявление за " Москва 24 " доктор Надежда Чернишова.

„ Дяволът е в детайлите: в случай че човек е направил къса разходка без чадър, а откакто се е прибрал бързо е изсушил главата си или е взел парещ душ, тогава няма да е ужасно . Както и в случай че незабавно промените мокрите облекла и чорапи, с цел да бъдат краката ви сухи и топли ", изясни тя.

Според лекаря дългите разходки без чадър в дъждовно време са рискови, когато човек стои дълго с мокри облекла и обувки , с мокра глава, а в това време на открито е студено и прохладно. " Това води до краткотрайно понижаване на имунитета, от което се възползват вирусите и бактериите ", сподели Чернишова.

Рискувате да се разболеете от остри респираторни болести или да получите обостряне на хронични, като цистит , пиелонефрит, белодробни болести, хронична обструктивна белодробна болест. За хората с бронхиална астма дъждовните разходки може да са в действителност рискови.

Онези, които неотдавна са били заболели също е по -добре да се откажат от такива разходки, защото имунната им система се нуждае от време с цел да се възвърне.

Според специалиста ходенето под дъжда в студено време също може да повлияе отрицателно на косата ви . " Поради студения вятър може да се получи конвулсия на съдовете на скалпа, в това число тези, които подхранват космените фоликули... Косата не получава храна, затова, тя може да стартира да падне. В редки случаи може да се стигне до алопеция ", изясни лекарят.

Ако е допустимо, откакто се намокрите, вземете душ и се преоблечете в сухи облекла. Трябва да изсушите косата си, да пиете парещ чай или друга сгряваща напитка . Ако не сте вкъщи, а на работа да вземем за пример, можете да изсушите косата си с хартиени кърпи.

Ако пък останете с мокра коса и в стаята става течение или има отворен прозорец, съществува риск от простуда, отит на междинното ухо и синузит .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР