Ходенето на лекар не е любимо занимание на никого. Но

...
Ходенето на лекар не е любимо занимание на никого. Но
Коментари Харесай

6 лесни теста за точна проверка на здравето

Ходенето на доктор не е обичано занятие на никого. Но в случай че държите на си, тогава би трябвало да се примирите и да посетите фамилния доктор. Ако въпреки всичко желаете да си спестите визитата, направете си тези 6 елементарни теста, с цел да сте в час със положението си, написа zdrave.to.

Гъвкавост

За да извършите теста, седнете на пода, изпънете крайници напред и се пробвайте да докоснете пръстите на краката си с ръце. Ако се справите елементарно с тази задача, значи тялото ви е в чудесна форма. Ако изпитвате усложнение, тогава може би не е неприятна концепция да отидете на йога, пилатес или плуване, с цел да подобрите гъвкавостта на тялото ви и да предотвратите прекалено намаляване на ставите.

Сърце

Седнете спокойни в продължение на 5 минути без да говорите, по-късно сложете 4 пръста на вътрешната страна на китката. Намерете пулса си. Измерете ударите за една минута. За възрастни и над 10 години нормата е 60-100 удара в минута. Ако са повече или по-малко това е признак, че имате проблем с кръвното налягане. Не се опитвайте сами да си поставите диагноза, а идете на доктор.

Пръсти

Сложете в една чаша доста студена вода и сложете вътре пръстите си за 30 секунди, Ако върховете на пръстите ви побелеят или посинеят, имате проблем с кръвообращението. Значително намаление на температурата (или стрес) може да докара до контракции в кръвоносните съдове, които доставят кръв на пръстите на ръцете и краката, носа и ушите. В резултат на това тези елементи на тялото нямат точното количество кръв и се вкочаняват. Трябва да избягвате внезапни промени в температурата.

Дихателна система

Запалете съчка кибрит и опънете ръката, като я държите пред себе си. Вдишайте надълбоко през носа си и по-късно издишайте през устата си, като се опитате да изгасите пламъка. Колко опити ви лишава да извършите това? Ако са няколко, тогава има възможност да имате отслабена дихателна система. Това може да се дължи на тютюнопушенето, неналичието на физически извършения или хронично заболяване на дихателните пътища.

Задържане на течности

Натиснете долната или вътрешната част на стъпалото ви с пръст. Ако остане диря от пръста ви няколко секунди, след както го махнете, това значи, че тялото ви може да задържа непотребни течности. Добра концепция е да намалите солта в менюто си и да избягвате модифицирани хранителни артикули.

Щитовидна жлеза

Затворете очи изпънете ръце пред себе си, разпънете пръсти и помолете някой да сложи тъничък лист хартия върху дланите ви. Ако хартията стартира да трепери с пръстите ви, потърсете съвет от ендокринолог.

Тези проби по никакъв метод не могат да слагат диагноза и резултатите при тях може да се повлияят от други болести. Все отново в случай че забележите, че нещо не е наред при тестванията, не би трябвало да го пренебрегвате. По-добре потърсете доктор за цялостен обзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР