Ходът на събитията в Русия през последните три дни беше

...
Ходът на събитията в Русия през последните три дни беше
Коментари Харесай

Съвет по външни работи на ЕС: Събитията в Русия са във фокуса на вниманието

Ходът на събитията в Русия през последните три дни беше акцентът в срещата на външните министри на Евросъюза в Люксембург. На този декор Европа дава три милиарда и половина евро в допълнение за военна помощ за Украйна.

Съветът по външни работи беше очакван от дълго време, само че дневният му ред внезапно се промени, поради последните събития в Русия и вероятните им последствия. Войната в Украйна разцепва властта в Кремъл, разяснява през днешния ден Жозеп Борел. Подкрепата за Украйна е доста значима за новото българско държавно управление - това пък е декларирала на срещата българският вицепремиер и външен министър Мария Габриел.

По думите му протестът на Пригожин е посочил, че страната му ще победи

„ Това, което се случи през почивните дни сподели, че войната против Украйна пропуква властта в Русия и въздейства на политическата ѝ система. Чудовището, което Путин сътвори – „ Вагнер “, в този момент го хапе и се обръща против основателя си “, разяснява тематиката висшият представител по външна политика и сигурността на Европейски Съюз Жозе Борел.

27-тe страни от Европейски Съюз взеха решение през днешния ден да вдигнат тавана на Европейския механизъм за мир с три милиарда и половина евро, огромна част от които ще са военна помощ за Украйна . В съвещанието посредством видео връзка взе участие и украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Вицепремиерът и външен министър разяснява и политическата непоклатимост в страната

Шенген е бил акцент в двустранните срещи на българския вицепремиер и външен министър. „ Аз мисля, че Европейски Съюз ще си даде доста по-голям късмет да отстоява правилата на Шенген , само че обръща и  внимание на проблемите и провокациите по външните граници - в случай че България и Румъния са членове на Шенгенското пространство “, разяснява Мария Габлиел.

Както за нас е значимо влизането ни в Шенген, по този начин за Нидерландия е значима битката с незаконната миграция, съобщи още българският вицепремиер след срещата с нидералндския ѝ сътрудник.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР