HMRC предупреди, че близо 5,7 милиона британци все още трябва

...
HMRC предупреди, че близо 5,7 милиона британци все още трябва
Коментари Харесай

HMRC предупреждава, че „часовникът тиктака“ за 5,7 милиона данъкоплатци преди крайния срок 31 януари

HMRC предизвести, че близо 5,7 милиона британци към момента би трябвало да подадат своята данъчна декларация за самоначисляване преди идния краен период.

Крайният период за подаване на данъчна декларация за данъчната година 2022/23 и заплащане на всички дължими налози е 31 януари 2024 година Ако пропуснете тази дата, ще бъдете санкционирани с първични £100 - даже в случай че нямате налог за заплащане.

След три месеца се ползват спомагателни дневни наказания от £10 дневно, до най-много £900. След това след 6 месеца данъкоплатците получават спомагателна глоба от 5% от дължимия налог или £300, което от двете е по-голямо. След 12 месеца се ползват още 5% или £300 такса, което от двете е по-голямо.

Има и спомагателни санкции, в случай че закъснеете с заплащането на дължимите налози. Санкцията е 5% от налога, неплатен на 30 дни, шест месеца и 12 месеца. Лихва ще бъде начислена и върху всеки късно заплатен налог. Обикновено би трябвало да подадете данъчна декларация за самоначисляване, в случай че нямате автоматизирано у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР