Хлябът за българите е осигурен до 2023 година. България купува

...
Хлябът за българите е осигурен до 2023 година. България купува
Коментари Харесай

Премиерът увери, че хлябът за българите е осигурен до 2023 г.

Хлябът за българите е обезпечен до 2023 година. България купува зърно на пазарни цени и ще се съхранява в складовете на държавния запас, разгласи от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков.

" Има доста поговорки - " Никой не е по-голям от хляба ". Появиха се терзания към цените на едро ", отговори Любен Дилов от ГЕРБ-СДС.

" Да, продоволствието на България е огромен приоритет. Имаше заплаха от няколко случая в Украйна, в това число запалване на АЕЦ. Какво би станало, в случай че имаме подобен случай и загубим годишна продукция. Затова взехме решение да купим задоволително количество. България има запас 1,5 милиона тона до 2023. България ще купи тази седмица, с цел да сме сигурни. Купуваме го на пазарни цени и ще бъде съхранено в складовете на държавния запас ", добави Кирил Петков.
По думите му Агенция " Митници " прави общоприети инспекции и няма нищо изключително.

" Ако всичко е добре, корабите потеглят. Ако има проблем, прави се разбор на пшеницата. Така че не сме излезли отвън законовите рамки ", добави Кирил Петков.

Народното заседание заседава през днешния ден изключително. Дневният ред на съвещанието включва парламентарен блицконтрол с присъединяване на министър-председателя и общоприет парламентарен надзор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР