Хлябът във всичките му разновидности и форми е едно от

...
Хлябът във всичките му разновидности и форми е едно от
Коментари Харесай

Най-бързите и вкусни хлебчета само с 3 съставки

Хлябът във всичките му разновидности и форми е едно от най-вкусните, само че и предизвикателни кулинарни изкушения. Да си го приготвим домакински по обичайната рецепта лишава време и старания, които в настоящето забързано всекидневие всеки би желал да си спести.
 Френска лучена чорба - ястието, спечелило любовта на крале и простолюдие
Френска лучена чорба - ястието, спечелило любовта на крале и простолюдие

Каква е историята му и по какъв начин да го приготвим

За благополучие, изключително в дните, когато не ни е доста до готвене, на помощ идват бързите и лесни предписания с малко съставки. И тъкмо една такава има и за хлебчета, за които въобще не е нужно да чакаме тестото да шупва.

И тъй като нямаме доста време за губене, напряко минаваме непосредствено към рецептата на Better Homes and Gardens за хлебчета, които се вършат с тъкмо три съществени съставки.

Какво ни би трябвало
1 чаша самонабухващо брашно (или брашно + 1½ ч.л. бакпулвер + ½ ч.л. сол) 1 чаша кисело мляко (за предпочитане с висока масленост и гъста консистенция) 1 яйце, леко разрушено  Снимка 653186

Какво ги вършим

Пускаме фурната да се загрява на 180 градуса и постиламе тава с хартия за печене.

След това в купа слагаме брашното и киселото мляко и ги разбъркваме, до момента в който се смесят добре. Ще получим тесто с лепкава текстура.

Върху набрашнена повърхнина омесваме тестото за три до пет минути, като задачата е то да спре да лепне и да стане безпрепятствено и еластично.

Тогава към този момент оформяме тестото овално и го разделяме на четири равни елементи. Всяка част разточваме, като можем да оформим хлебчетата като бейгъл да вземем за пример - кръгче с дупка в средата.

Накрая ги слагаме върху тавичката, намазваме ги от горната страна с леко разрушеното яйце и по избор можем да прибавим семена и/или подправки.
 Бъркани яйца, приготвени идеално пухкави и без “тайна ” съставна част
Тайната за идеалните бъркани яйца

Не, не е някоя съставна част, а...

Остава единствено да изчакаме да се изпекат за към 25 минути до златисто кафяво и когато се подготвени, да се охладят. Тогава към този момент можем да ги хапнем независимо или пък като допълнение към което и да е от храненията ни за деня.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР