Хлябът е продукт, без който малцина могат да си представят

...
Хлябът е продукт, без който малцина могат да си представят
Коментари Харесай

Лекарите обясниха кои хора не трябва да ядат хляб

Хлябът е артикул, без който малко на брой могат да си показват всекидневието.

Някои хора обаче е добре да се откажат от този вид тестени артикули заради една или друга причина.

Топ 8 признака, че би трябвало да откажете да ядете самун:

Болка в стомаха

Всички лекари споделят: " Слушайте стомаха си. " Ако сте яли доста самун на вечеря и след него усещате отичане, диария или запек, повода може да е, че глутенът е развалил лигавицата на тънките вътрешности.

В резултат на това тялото не получава нужното количество минерали, витамини и хранителни субстанции от храната, която ядете.

Виене на свят

Много хора, страдащи от нетърпимост към глутен, се оплакват от „ замъгляване ” в главата си и необичайно чувство за липса на баланс в живота.

Това възприятие не е обикновено. Не се примирявайте с него! И в случай че това е неразделна част от живота ви, пробвайте се да спрете да ядете брашно.

Промяна на настроението

Помислете добре. Ако червата ви не реагират добре на храната, която консумирате, тогава мозъкът също ще бъде неудовлетворен. Хората с глутенова нетърпимост постоянно страдат от нервност, непоносима тревога и като цяло неприятно въодушевление.

Според The New England Medical Journal една от главните аргументи за измененията в настроението е глутеновата нетърпимост.

Хронична мигрена

Главоболието е доста постоянно срещан проблем, само че хората, страдащи от нетърпимост към глутен, го знаят най-добре. Обикновено главата стартира да ги боли 30-60 минути след хранене.Главоболието е съпроводено от замъглено зрение.

Сърбеж на кожата

Когато червата ви имат проблеми с преработката на глутен, това съвсем постоянно води до възпалителни процеси по кожата. Затова такива хора постоянно страдат и от екзема и псориазис.

Имунната система възприема хляба като нещо нездравословно и рисково и по тази причина интензивно основава антитела, които предизвикват сухота и сърбеж на кожата.

Ако към този момент сте имали безсънни нощи, прекарани в манията да сресвате ръцете, лактите, пръстите и краката, пробвайте се краткотрайно да се откажете от нишестените храни.

Фибромиалгия

Фибромиалгията е хронично заболяване, което предизвиква мощна болежка в мускулите, връзките и сухожилията. Около 4% от международното население, главно дами, страдат от него.

Според доста здравни експерти навикът да се заобикалят брашнените артикули може да облекчи признаците на това заболяване.

Експертът по ревматология Алекс Шихман споделя, че при остри признаци на фибромиалгия, той постоянно поучава пациентите да диверсифицират диетата си. Отказът от самун оказва помощ на съвсем всички.

Хронична отмалялост

Ако тялото ви е в погрешно действие и мозъкът ви не може по никакъв метод да се отърве от „ мъгла “ и тревога, тогава, несъмнено, ще се почувствате изтощени и изтощени.

Непоносимост към лактоза

Непоносимостта към млечните и брашнените артикули има доста сходни признаци. И се случва постоянно те да вървят ръка за ръка.

Причината е, че както млечните артикули, по този начин и брашните артикули съдържат еднакъв характерен тип захар, което изостря храносмилателните проблеми.

Ако след консумация на млечни артикули страдате от киселинен рефлукс, тогава съвсем несъмнено би трябвало да откажете хляба.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР