Хлябът без съмнение е много вкусен и почти няма дом,

...
Хлябът без съмнение е много вкусен и почти няма дом,
Коментари Харесай

Вредите за здравето от маята за хляб

Хлябът без подозрение е доста апетитен и съвсем няма дом, в който се сяда на масата без него. Но все по-често може да се чуе думите: " Квасеният самун е неприятен " или " Хлебната квас са ни убива ". Много хора споделят, че това е мит, само че лекаря-натуропат Виктор Хрушчов, изрично отрича модерната квас.

Защо специалистът счита, че модерният самун е най-ужасното откритие в света на питателните артикули?

Факт е, че преди 40-те години на двадесети век за изработката на самун е използвана мая от изцяло друг тип. За изработката ѝ се е използвал ​​хмел. Тя, за разлика от модерните аналози, не убива полезните бактерии, които живеят в дебелото черво, написа Zdrave.to.

Но тестото шупва за към ден, което естествено опонира на скоростта на днешното произвеждане. Затова в този момент се използва мая с термофилни дрожди, при която тестото шупва единствено за 1 час.

Факт е, че в случай че ядем подобен самун, дрождите стартират да се развъжда в тялото. Така те изчерпват нашите витамини, микроелементи, протеини. Термофилните дрожди по време на печенето минават в капсули от глутен. И в червата те се освобождават от тези капсули и повреждат лигавицата, като по този метод нарушават естествената микрофлора.

Освен това те паразитизират освен в червата, само че също по този начин живеят и в кръвната плазма и свободно се възпроизвеждат. Това постоянно води до гъбични инфекции.

Консумацията на артикули, съдържащи термофилни дрожди, способства образуването на твърди съединения, които на по-късен стадий се трансформират в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и задстомашната жлеза (панкреас). В стомаха нарастват процесите на изгниване, в резултат на което се развива патогенна микрофлора, травматична ресничните линии.

Забавя се изхвърлянето на токсичните маси от организма, образуват се газови джобове, където се залежават твърди образования (камъни). Постепенно те нарастват в слузести и подслузести пластове на стомаха. Секретите на храносмилателните органи изгубват своята защитна функционалност и снижават храносмилането. Усвояването и синтезирането на витамини е в незадоволителни количества, нарушава се усвояването на микроелементи в нужните количества (най-важния от които е калция.)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР