Хлебарки, мазни следи от пръсти по витрините, мухъл из кюшетата,

...
Хлебарки, мазни следи от пръсти по витрините, мухъл из кюшетата,
Коментари Харесай

Отврат! Хлебарки лазят по витрината на Starbucks, пробутват гранясала сметана в кафето

Хлебарки, мазни следи от пръсти по витрините, плесен из кюшетата, престояли, развалени пасти и няколко тлъсти мухи за лукс. Описанието пасва повече на публичен клозет в час пик, само че се отнася за безпричинно скъпото (за изтънелия джоб на нашенеца) кафене Starbucks в столичния “Ринг Мол ” на Околовръстното. Заведението е привлекателен център за разнородна аудитория от висок клас - от IT-специалисти, употребяващи го за хоум офис, през дежурните кокони на дневен шопинг, до надделели на масрафа си майки с дребни бебчета. Без да броим дечурлигата в гимназиална възраст и инцидентно отбилите се гости на комерсиалния център. Минимумът, който всеки от тях оставя на касата е 10 лева, защото надценките са свиреп, а напитките се конкурират с лобитата на най-баровските хотели.

 

Вместо международен стандарт за качество, гостите на Starbucks  в “Ринг Мол ” получават стомашно разстройство, афти в устната празнина и най-новите разновидности на върлуващите вируси, защото масите са наблъскани една в друга и седящите свободно обменят слюнки и бацили. Така нагледно описаха обстановката десетки читатели, изпращащи гневни писма на публицистичната ни поща от месеци.

 

 

Млада дама с букви Б. С. да вземем за пример твърди, че в последните седмици сметаната на тиквеното й лате имала много чудноват усет на гранясало и вкиснато по едно и също време. На опитите й да се оплаче, келеш с претенциозната купа “бариста ” (и с чернилка под ноктите) й се сопнал, че несъмнено е бременна щом усеща странни миризми и усети. И я пратил на гинеколог, отказвайки да й върне парите. Друга нейна посестрима по орис сигнализира, че под чийзкейка й в чинията се мъдрела полужива хлебарка, която очевидно доста дълго е преседяла във витрината, “хапвайки ” от тортите, които сервират за 6,80 лева парчето. Господин с букви А. Г. пък написа, че от шоколадова бисквита, подадена му апропо с голи ръце, получил авти на небцето, най-вероятно тъй като поради изтеклия им период на валидност са станали на кора вместо да се топят в устата. За похлупак млеката и сметаните, които барманите поставят в напитките, седяли отворени на тезгяха, вместо да ги вадят всякога от ледник, както е по нормативните условия. Обяснението било, че при подобен напор било безпричинно на всеки пет секунди кафеджията да се навежда и да ги вади от хладилния рафт.

 

 

За да не останат читателите с усещане, че публикуваме анонимни доноси, изпратихме наш кореспондент под прикритие в Starbucks в ранния следобяд на работен ден. Умишлено избрахме часова зона, когато опашките не са толкоз огромни и личният състав се чака да е по-дружелюбен.

 

Първото, на което се натъкна колежката още с влизането, беше възбраната да снима на територията на обекта. Обяснението, че фотографира ценоразписа и асортимента с цел да го прати на другарка, която ще пристигна след минути и желае да си поръча в задатък, не умилостиви младежа със странна половост и лекьосана престилка зад щанда. Усещането за лепкава нечистотия обаче беше толкоз осезаемо, че разбираме за какво младежите в зелена униформа постановат забрани.

 

 

Нашият “специален сътрудник ” въпреки всичко си избра чийзкейк, плодов сок в бутилка и тиквено лате с бита сметана, което сега е шлагера в менюто на Starbucks. За благополучие хлебарка не видяхме, само че за сметка на това тук-там бисквитеният блат зеленееше, което навежда на подозрения за плесен. Вместо мирис на тиква, напитката дъхаше на комбинация от гума и пластилин, а усетът леко нагарчаше. Сметаната бе излята от меко казано подозрителен пулверизатор, предостатъчно заклеясал от нечистотия и с пръски от кафе. Онова, което ни шокира най-силно бе, че девойката, която обслужи колежката, демонстративно си смъкна наложителните ръкавици до момента в който поставяше капаче върху пвц-чашата. Отново с голи ръце ни подаде сламка, която плесна напряко върху тезгяха. Той от своя страна плачеше за стерилизация, само че това са детайлности. На въпрос за какво пипа без ръкавици, отговорът беше… че ръцете на служителката се били изпотили и имала потребност да ги проветри. Своеобразен комплимент към поръчката бяха следите от червило върху вилицата за многократна приложимост, която сервираха към тортата.

 

 

В светлината на множеството сигнали и личният ни, горчив опит да инспектираме Starbucks тайно, бихме желали да призовем Българската организация по сигурност на храните, където се вля бившето ХЕИ, да посети обекта на веригата в “Ринг Мол ” и неотложно да извърши инспекция на хигиената, качеството и периода на валидност на храните и напитките там. А за какво не и да затвори претенциозната кафетерия за един здравословен, опреснителен ремонт и почиствани. В името на хилядите клиенти, които оставят парите си там.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР