Хладно и дъждовно ще е времето днес, показва прогнозата на

...
Хладно и дъждовно ще е времето днес, показва прогнозата на
Коментари Харесай

Дъждовно и хладно време - температурите падат до 5 градуса

Хладно и дъждовно ще е времето през днешния ден, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Облачността ще е забележителна, на доста места ще вали.

След обяд над Западна и Централна България валежите ще са съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В източните региони ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, а оптималните ще са сред 18° и 23°. В София ще има забележителна облачност и ще вали, а температурите ще са сред 9 и 19 градуса.

В Пловдив също ще вали, а оптималната температура ще доближи 22. Толкова ще е тя и във Велико Търново.

Във Варна ще остане изсъхнало, само че ще е доста по-хладно. Минималната температура ще е 7, а оптималната - 12 градуса. Малко по-топло ще е в област Бургас, където прогнозните температури са от 8 до 13 градуса.

Най-топло ще е в Сандански, където оптималната температура ще доближи 23 градуса, само че също ще вали. В планините ще има забележителна облачност и тук-там в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, а на 2000 метра – към 8°.

По Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 11° и 14°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Днес слънцето изгрява 43 минути след 6 ч и ще залезе в 20:11 ч. Продължителност на деня 13 часа и 28 минути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР