Хладилник, лампа, телефон, облекло... Оборудването на домовете и облеклото допринасят

...
Хладилник, лампа, телефон, облекло... Оборудването на домовете и облеклото допринасят
Коментари Харесай

Предметите от всекидневието оказват сериозно влияние върху околната среда

Хладилник, лампа, телефон, облекло... Оборудването на домовете и облеклото способстват за излъчванията от парникови газове, предизвести Агенцията по околна среда и ръководство на силата (Ademe), представена от Франс прес, с апел да се употребява по-малко и по-добре.

Агенцията изследва виталния цикъл на тези предмети от всекидневието, като се стартира от добива на първични материали и се стигне до края на използването им, преминавайки през производството, превоза, дистрибуцията и потреблението.

Проучването демонстрира, че съвкупността от съоръжение, мебели и електродомакински уреди в къщата е приблизително 2,5 тона. За да се произведат тези 2,5 тона съоръжение, е трябвало да се активизират 45 тона първични материали. През целия цикъл на произвеждане се отделят 6 тона въглероден диоксид, което се равнява на 6 пътувания в двете направления сред Париж и Ню Йорк, акцентира ведомството.

Домакинствата имат приблизително 99 електрически и електронни предмети - огромни електродомакински уреди, лампи, тв приемници, мобилни телефони, дребни електродомакински уреди, принадлежности. Според организацията, която се базира на данните от изследване на Френския статистически институт, семействата си мислят, че имат 34.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР