Хлад ще ни мъчи до идната сряда. След това обаче

...
Хлад ще ни мъчи до идната сряда. След това обаче
Коментари Харесай

Хлад до сряда, после пак топло

Хлад ще ни мъчи до идната сряда. След това обаче още веднъж се връща топлото време и четвъртък, петък и събота ще е прелестно. Това предвижда климатологът проф. Георги Рачев. Той напомни статистиката на разнообразни метеорологични институти, че лятото на 2022 година е било най-топлото до момента.

В Карлово и прилежащите села се чакат относително малко превалявания – в неделя и понеделник сутринта, успокои той потърпевшите от наводнението в района. Според него селата Каравелово и Богдан са потърпевши от личните си дерета. В същото време в Слатина и Трилистник по поречието на река Стряма са потърпевши от безхаберието на хората, съобщи Би Ти Ви.

По морето продължава да бъде хубаво времето, сподели проф. Рачев и уточни, че температурата на водата в Созопол да вземем за пример доближава 24-25 градуса. Във Велико Търново се чака топло над 30 градуса, а след това ще се понижи със 7-8 градуса до вторник. В Северозапада стартира захлаждане още в събота следобяд и идва порция леден въздух. Той ще премине над цялата страна, а температурите ще се намалят с 5-6 градуса.

Прогнозата действително значи, че хората, които не желаят да „ пуснат “ лятото, умерено могат да си продължат престоя на морето. Още повече, че след началото на септември цените започнаха да падат и сега могат да се намерят преференциални почивки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР