Хизбулла спечели победа на парламентарните избори в Ливан, заяви Али

...
Хизбулла спечели победа на парламентарните избори в Ливан, заяви Али
Коментари Харесай

Иран: Победата на Хизбулла на вота в Ливан е успех в борбата срещу Израел и САЩ

Хизбулла завоюва победа на парламентарните избори в Ливан, съобщи Али Акбар Велаяти, консултант по външната политика на иранския висш водач аятолах Али Хаменей, представен от Агенция Франс Прес.

Пред държавната телевизия на Ислямската република Велаяти дефинира това като победа в битката против Израел и Съединени американски щати. "Тази победа добавя военните триумфи. Ливанският народ и неговите представители, по-конкретно Хизбулла и останалите групи от съпротивата, завоюваха в битката против Израел и неговите съдружници, изключително Съединени американски щати ", сподели Велаяти. Той подсети за присъединяване на Хизбула във военните дейности в Сирия на страната на Башар Асад, заявявайки, че създадените в неделя парламентарни избори в Ливан са победа и за помощта за Сирия в битката против терористите.

"Тази победа на ливанския народ и на съпротивата демонстрира утвърждение за политиката на ливанското държавно управление за опазване на независимостта на Ливан ", акцентира Велаяти.

Според Велаяти това ще докара и "до доста повишаване на тежестта на съпротивителния фронт по света ".

В терминологията, употребена в Ислямската република, "съпротивителният фронт " значи Иран, Сирия, Ирак, Хизбула и околните до Иран палестински ислямистки групи.

Хизбулла бе основана през 1982 година с поддръжката на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война. Шиитското придвижване ускори позициите си на ливанската политическа сцена в ущърб на своя противник, премиера Саад Харири, демонстрират оповестените през вчерашния ден резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР