Хизбула“ изстреля 140 ракети по Северен Израел, ден след като

...
Хизбула“ изстреля 140 ракети по Северен Израел, ден след като
Коментари Харесай

Хизбула изстреля 140 ракети по Северен Израел

„ Хизбула “ изстреля 140 ракети по Северен Израел, ден откакто водачът на бойната формация Хасан Насрала даде обещание да отмъсти на Израел за всеобщо бомбено нахлуване, оповестиха израелските военни и бойната формация.

Израелските военни обявиха, че ракетите са пристигнали на три талази в петък следобяд, ориентирани към обекти по опустошената граница с Ливан, предаде Асошиейтед прес. 

От „ Хизбула “ обявиха, че са атакували с ракети „ Катюша “ няколко обекта по границата, в това число няколко бази за противовъздушна защита, както и щаба на израелска бронирана бригада, която съгласно тях е ударена за първи път.

От „ Хизбула “ обявиха, че ракетите са били в отговор на израелските удари по села и домове в Южен Ливан.

„ Хизбула “ и Израел си разменят съвсем всеки ден огън от 8 октомври, ден след началото на войната сред Израел и Хамас, само че в петък ракетните обстрели бяха по-силни от нормално.

В четвъртък Насрала се зарече да продължи да нанася ежедневни удари по Израел макар смъртоносната бойкот на информационните устройства на членовете на организацията тази седмица, който той дефинира като „ тежък удар “.

Двудневните офанзиви, за които бе упрекнат Израел, бяха ориентирани против хиляди пейджъри и уоки-токита на „ Хизбула “ и ускориха опасенията, че продължаващата към този момент близо година ежедневна замяна на огън сред „ Хизбула “ и Израел ще прерасне в открита война. Израел нито е удостоверил, нито е отрекъл присъединяване си в нападенията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР