Хизбула“ е обезглавена след смъртта на своя лидер Хасан Насрала.

...
Хизбула“ е обезглавена след смъртта на своя лидер Хасан Насрала.
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Хизбула е обезглавена след смъртта на Хасан Насрала

„ Хизбула “ е обезглавена след гибелта на своя водач Хасан Насрала. Групировката е творение на Иран и евентуално ще има форма на метаморфоза. “ Това разяснява арабистът проф. Владимир Чуков.
Хасан Насрала беше считан за „ нравствен наследник “ на иранския висш водач – аятолах Али Хаменей, точно по тази причина неговата реакция беше следена с най-голямо внимание. В свое официално съобщение Хаменей не загатна името на Насрала, само че прикани за готовност на всички мюсюлмани в района – така наречен „ сили на съпротивата “ за битка против Израел.
Според представител на хутите случилото се няма да засегне съпротивата против ционисткия режим. А двата въпроса, които си задават всички през днешния ден, са: кой ще наследи Хасан Насрала отпред на групировката и ще последва ли израелска сухопътна интервенция в Ливан.
Според Чуков това е най-силният удар, който е получавала „ Хизбула “. Той изрази и мнение, че Бенямин Нетаняху е с министър председател с 9 живота и в случай че има избори в този момент в Израел, евентуално той ще получи поддръжка.
Арабистът сподели още, че надали към този момент има безвредно място в Близкия изток, само че не чака мигранти оттова, както е била в миналото огромната вълна от Сирия.
Насрала беше една от най-влиятелните фигури в Близкия изток. Под управлението му „ Хизбула “ се снабди с хиляди ракети от Иран и образова бойци и на другите групировки в района – като да вземем за пример „ Хамас “ и хутите в Йемен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР