Хитроумно скрита нарколаборатория е била открита в частен дом, както

...
Хитроумно скрита нарколаборатория е била открита в частен дом, както
Коментари Харесай

Откриха хитроумна нарколаборатория под 1000-литров аквариум в Бяла Слатина

Хитроумно скрита нарколаборатория е била открита в частен дом, както е била и разрушена проведена незаконна група за развъждане и разпространяване на наркотични субстанции, оповестиха през днешния ден окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) комисар Цветко Нинов.
Още по темата
Нарколабораторията е била открита в частен дом, благосъстоятелност на 40-годишен мъж от Бяла Слатина. Тя е била доста добре проведена и прикрита под дървен съд за развъждане на декоративни риби, изясни комисар Нинов. След източване и пренасяне на съда, с съдържимост 1000 литра, се е разкрил вход към лабораторията. Тя е била ситуирана в три железобетонни пространства, с обща повърхност от 15 кв.м., има доста добре структурирана система за развъждане на растения канабис с лампи за нагряване, вентилационна система, сензори за контролиране на средата. Намерени са 42 броя растения, с височина 40-50 см.

Според окръжния прокурор в днешния ден следва привличане на притежателя на парцела в качеството му на обвинен и задържането му за 72 часа, както и отправяне на искане до Районен съд Бяла Слатина за постановяване на непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Владимир Сираков даде информация и за разкритата на 17.01.2023 година отново на територията на Бяла Слатина проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 321 от Наказателния кодекс.

Групата е била от трима индивида - уредник, неговата брачна половинка и още един член. Те са разпространявали опиати на територията на цялата област. " Организаторът е бил арестуван по друго досъдебно произвеждане от декември 2021 година до август 2022 година, само че след излизане от следствения арест е траял интензивно да провежда и популяризира наркотичните субстанции. Заедно с един от членовете е арестуван за 72 часа с прокурорско разпореждане и през днешния ден ще му бъде гледана мярка с настояването за непрекъсната мярка " задържане под стража ". Третият член е брачната половинка на уредника, тя е с мярка " парична гаранция " от 5 хиляди лв. ", изясни окръжният прокурор Владимир Сираков.

По думите му има двойно нарастване на случаите с държане и разпространяване на наркотични субстанции в Бяла Слатина през 2022 година по отношение на 2021. През предходната са 33 броя, по отношение на 16 през миналата година. " Нашата работа е извънредно методична във връзка с държането и разпространяването на наркотични субстанции в региона на Бяла Слатина. В рамките единствено на една седмица са формирани две досъдебни производства, с което се цели оптимално да бъде лимитирано разпространяването на наркотични субстанции там, сподели още Сираков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР