Хитрино. 9 от 10-те къщи в Хитрино, с чийто строеж

...
Хитрино. 9 от 10-те къщи в Хитрино, с чийто строеж
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков: 9 от 10-те къщи в Хитрино, с чийто строеж се ангажираха от Камарата на строителите, са почти готови и собствениците им ще посрещнат зимата в нови жилища

Хитрино. 9 от 10-те къщи в Хитрино, с чийто градеж се ангажираха от Камарата на строителите, са съвсем подготвени и притежателите им ще посрещнат зимата в нови жилища. Това съобщи пред публицисти Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството, който е на посещаване в обитаемото място, потърпевшо от гърмеж на цистерни с газ пропан-бутан на жп гарата в селото преди 1 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен .
По думите му през Обществен съвет, мисля, че е най-ефективно, обществено и транспарантно разходването на средствата за възобновяване на Хитрино.
„ Общественият съвет и управлението на Общината ме срещнаха с това по какъв начин са избрани категориите потърпевши в Хитрино, разходването дотук на средствата, както за възобновяване на вреди на частната инфраструктура, по този начин и на обществената, а и какво следва. Благодарност към Камарата на строителите, които първи реагираха, като най-голямата браншова камара. 9 от 10-те къщи, с чийто градеж те се ангажираха, са съвсем подготвени и притежателите им ще посрещнат зимата в нови жилища, със средства от страната. От Социалния фонд се вършат 13 къщи, 7 от тях са на недодялан градеж, както сподели кметът, 3 се бавят поради вещно правни връзки, приказваме за процедури вещно правни, устройствени, не толкоз за администрация, а не желаеме да сме изправени пред обстановка да изпълним противозаконен градеж “, съобщи министър Нанков.
Той още веднъж подчертава върху ролята на Обществения съвет за съответното систематизиране на помощите, съгласно степента на вредите и потребностите на потърпевшите. „ Факт е, че когато приказваме за обществен запас, за средства, постоянно ще има недоволни, само че в случай че критериите са справедливи, това, което ще установим, в случай че в действителност въз основата на обективните потребности на хората са разходени тези средства - какво повече от това би могла да направи и страната, и всяка друга власт “, сподели министър Нанков.
Той посети възобновените жилища и беседва и с локалните хора в Хитрино. Министър Нанков беше придружаван от регионалния шеф на Шумен Стефан Желев, кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и ръководителя на Камарата на строителите Николай Станков.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР