Хитовото заглавие „Властелинът на пръстените - Завръщането на краля“ оживя

...
Хитовото заглавие „Властелинът на пръстените - Завръщането на краля“ оживя
Коментари Харесай

Властелинът на пръстените оживява на сцената на Античния театър в Пловдив

Хитовото заглавие „ Властелинът на пръстените - Завръщането на краля “ оживя на Античния спектакъл в Пловдив. Краят на именитата сага по романа на Джон Толкин се показва с музика онлайн на открита сцена за първи път у нас. И довечера феновете ще могат да гледат зрелищните фрагменти от кино лентата в синхрон със симфоничната музика.

250 инструменталисти, солисти и хор пресъздават онлайн в тричасов театър музиката на композитора Хауърд Шор от „ Властелинът на пръстените - Завръщането на краля “. Пловдив е определен особено поради атмосферата, която носи Античният спектакъл.

" Имаше много въпросителни по отношение на ще може ли да се построи толкоз огромен екран, всички музиканти ще могат ли да се съберат на сцената, тъй като приказваме за продукция от над 100 музиканта, 100 хориста, 50 индивида хор с деца. В общи линии 250 индивида би трябвало да свирят и да пеят на тази сцена ", споделя Стефан Еленков.

Творческият екип е от музиканти от Съединени американски щати, Швейцария, Белгия и България, а зад диригентския пулт е маестро Лудвиг Уики.

" Хората прибавят доста цвят на цялото осъществяване. Със сигурност най-интересното нещо е, че когато си в киното имаш просто плосък екран пред теб, само че нищо повече с изключение на тон и картина. А когато си на спектакъла тук, имаш като 3D eфект единствено че не вътре в екрана, а пред теб, тъй като цялата музика се случва пред очите ти и виждаш действието на самите оркестранти и на солистите, на хора, тъй че е едно необикновено преживяване ", споделя маестрото.

Музикалните тематики от „ Завръщането на краля “ са още по-въздействащи посредством кино лентата на Питър Джаксън, който феновете гледат на големия HD екран.

" Това в действителност е доста особено място, това е отлично място, мисля че сигурно самият филм има антична история и тази локация е невероятна ", споделя още Лудвиг Уики.

Маестро Уики е гастролирал със спектакъла в Австралия, Азия, Южна Америка и споделя, че за публиката това е неповторимо прекарване. За себе си споделя, че преди да посегне към творбите на Толкин, сърцето му е било извоювано първо от музиката към кино лентата.

" Харесвам Толкин, само че би трябвало да кажа, че преди да открия музиката, аз в никакъв случай не бях чел Толкин, аз четох Толкин поради музиката на Хауърд Шор, това е противоположният път. Любимата ми част е, когато орлите идват и избавят героите от планината, музиката е доста красива, женския хор звучи, виолончелите и контрабасите имат доста красива елементарна мелодия ", споделя той.

Маестро Уики прибавя, че филмът има голяма сила, а музиката, която той споделя с публиката, би трябвало да се почувства със сърцето. Невероятното преживяване ще може да се види и в понеделник на Античния спектакъл в Пловдив.

Репортер: Галена Паскова

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР