Хитовият роман Друговремец“ с тираж от над 25 млн. в

...
Хитовият роман Друговремец“ с тираж от над 25 млн. в
Коментари Харесай

Друговремец оживява на български с гласа на Йоанна Темелкова

Хитовият разказ „ Друговремец “ с тираж от над 25 млн. в целия свят към този момент е наличен и в аудиоверсия на български език с гласа на актрисата Йоанна Темелкова. Това е 47-то заглавие, озвучено от нея в платформата Storytel.

„ Друговремец “ от американската писателка Диана Габалдон комбинира историческото фентъзи с жанровете на любовния и приключенския разказ, с цел да опише една невероятна история за пътешестване във времето. Годината е 1945-та. Клеър Рандал, някогашна здравна сестра преди малко се е завърнала от фронта. Заедно със брачна половинка си, Франк Рандал, се насочат на втори меден месец високо в планините на Шотландия. Всичко върви прелестно досега, в който Клеър не навлиза в кръг от антични мегалити. И излиза от другата страна, единствено с цел да осъзнае, че се е озовала в една разкъсвана от войни и кланови междуособици Шотландия през лето Господне...1743.



Без да осъзнава по какъв начин, Клеър минава през портал на времето и се озовава в центъра на спорове и интриги, които не схваща и които заплашват живота й. Но също по този начин попада на Джейми Фрейзър - любезен и просветен шотландски войник, чийто живот се оказва в нейните ръце. 

„ Тази история се трансформира в доста специфична за мен по време на записа, тъй като съпреживявах всичко с героинята и проучих необикновените обстановки, през които минава тя. Освен това романът споделя за интервал, който намирам за доста забавен и сантиментален. Аз самата постоянно съм желала да пребивавам в 18 век “, споделя Йоанна Темелкова.

С нейния глас звучат още доста хитови заглавия от разнообразни жанрове в платформата Storytel, измежду които трилогията на Джоджо Мойс – „ Аз преди теб “, „ След теб “, „ Все още аз “, „ Библиотекарката от Аушвиц “ от Антонио Интурбе, „ Пациент 488 “ от Никола Бьогле, „ Пътят на Силка “ от Хедър Морис и други

„ Първата книга, която записах за платформата Storytel, беше детска и се притеснявах доста, тъй като там отговорността е доста сериозна. Но още помня това първо неспокойствие, тъй като тогава открих магията да влизаш за малко време в разнообразни персонажи. С времето тази пристрастеност се умножи многократно и аз не преставам да диря нови подходи и гласови техники, с цел да мога като актриса да реализира меродавност на другите облици. Аз даже не одобрявам това като работа, тъй като безусловно всяка книга е ново персонално прекарване за мен самата. А „ Друговремец “ е измежду обичаните ми “, споделя още Темелкова.

„ Друговремец “ е първата книга от една от най-продаваните поредици на всички времена, която излиза в общо над 50 млн. копия в над 40 страни по света. Романът е разгласен за Номер 1 бестселър в класацията на Ню Йорк Таймс и става основа за хитов ТВ сериал със стотици милиони фенове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР