Хитовият бродуейски мюзикъл Евита“ на Андрю Лойд Уебър и Тим

...
Хитовият бродуейски мюзикъл Евита“ на Андрю Лойд Уебър и Тим
Коментари Харесай

Керана и Стефан Вълдобрев като Евита и Че танцуват в Народния театър

Хитовият бродуейски мюзикъл „ Евита “ на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс с безсмъртния шлагер „ Don’t Cry For Me Argentina “ ще огласят сцената на Народния спектакъл на 6 юни. Тогава популярният рок театър, подложен в Опера Пловдив, ще гостува за първи път в София след големия триумф в града под тепетата и три години след премиерата.

В постановката на режисьора Нина Найденова, която е и шеф на Пловдивската опера, ролята на Евита извършва огнената Керана, а надареният Стефан Вълдобрев е Че - главен критик, само че и интуиция на основната героиня. Ролите на Евита и на Че Гевара в кино шлагера " Евита " се извършват от Мадона и от Антонио Бандерас.



Сюжетът е може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон – втората брачна половинка на аржентинския президент Хуан Перон, първа дама на
южноамериканската република за шест години до ранната й кончина на едвам 33 години през 1952 година



Нейната спорна история е пресътворена на сцената
на Опера Пловдив от режисьора Нина Найденова, диригента Константин Добройков, хореографа Боряна Сечанова, сценографа Елица Георгиева и художника на костюми
Николина Костова-Богданова.



Mюзикълът с безсмъртния шлагер „ Don’t Cry For Me Argentina “ и наградената с Оскар ария „ You Must Love Me “ от кино лентата с Мадона се играе над 40 години на Уест Енд в Лондон и
Бродуей в Ню Йорк и е преведен на над 14 езика.

С това той се подрежда измежду най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в международен мащаб, дружно с „ Исус Христос Суперзвезда “, „ Фантомът на операта “ и „ Котки “. Получил е три награди „ Тони “ – най-престижното отличие за мюзикъл в Съединени американски щати.



Диригент на " Евита " е американският ученик Константин Добройков, който познава спецификата на жанра от Бродуей и с огромен триумф приготви " Човекът от Ла Манча ", " Исус Христос Суперзвезда ", " Коса " и " Мария от Буенос Айрес ". 

В облика на президента Перон, който е съществено вокално предизвикателство, ще забележим изявеният солист на Пловдивската опера Георги Султанов, а другите централни функции се извършват и от Марк Фаулър и Мелинда. В постановката вземат участие хор, балет и оркестър на Опера Пловдив.

Съвсем скоро - на 8 април в София гостува още една именита рок опера на Андрю Лойд Уебър, осъществена в Пловдивската опера -. След фурора, който направи през януари в зала 1 на НДК, в този момент постановката на режисьора Веселка Кунчева ще бъде показана още веднъж в столицата при започване на Страстната седмица точно на Лазаровден. В основните функции са Никеца като Исус Христос, Владимир Михайолов като Юда, Керана като Мария Магдалена и Цвети Пеняшки като Пилат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР