Хитовата певица, актриса, автор на песни и продуцент Бионсе празнува

...
Хитовата певица, актриса, автор на песни и продуцент Бионсе празнува
Коментари Харесай

Бионсе навърши 41 г.

Хитовата певица, актриса, създател на песни и продуцент Бионсе чества 41-вия си рожден ден. Тя е родена на 4 септември 1981 година в Хюстън, Тексас. Световна популярност печели през 1997 година като част от R&B групата „ Destiny’s Child ”. След три сполучливи студийни албума и няколко промени в състава на момичешката тайфа, през 2003 година Бионсе издава първия си независим албум „ Dangerously in Love ”. Той и първият сингъл от него „ Crazy in Love ” стават номер 1 в класациите на списание „ Билборд “. С третия си албум „ I Am... Sasha Fierce ” тя печели рекордните за жена шест награди „ Грами “ за една нощ, написа NOVA.

 



 

В листата си с сполучливи планове като актриса Бионсе записва функциите си в „ Остин Пауърс в Златния член “, „ Розовата пантера “, „ Мечтателки “ и други

Отличителният ѝ глас, театралното ѝ държание, обликът ѝ на феминистка и бранител на правата на афроамериканците, дружно с сполучливата ѝ кариера, я утвърждават като една от най-влиятелна фигури от началото на XXI век.

 

С 28 награди и 79 номинации Бионсе е най-награждаваната и най-номинираната певица на премиите „ Грами “ към 2021 година Тя е и най-награждаваният реализатор на всички времена на премиите на MTV, премиите на телевизия BET и наградите Soul Train.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР