Хитлеристка Германия е имала внимателно разработена система за визуална идентификация

...
Хитлеристка Германия е имала внимателно разработена система за визуална идентификация
Коментари Харесай

По пътя на Третия райх: Тевтонски кръстове, Panzermashinen, немски оръжия

Хитлеристка Германия е имала деликатно създадена система за образна идентификация на „ свои “ и „ непознати “.

Хитлеристка Германия, донесла болежка и страдалчество на цялото човечество в средата на предишния век, в допълнение към големия брой псевдонаучни писания за сякаш определените немски „ арийци “ и малоценността на другите нации, имаше деликатно премислена система от образни идентификации на " свои " и " непознати ".

Философските хрумвания на Третия райх са тясно свързани със символизма. Хитлер присвоява античния знак на плодородието - кръста с извити краища, и афишира свастиката за знак на превъзходството на арийската раса. Нацистите също интензивно използваха различен кръст, наименуван " тевтонски ". Той трябваше да подчертае " родството и приемствеността " на бойците на Вермахта с " благородните рицари ".

Знакът Балкенкройц е прочут на актуалното потомство от филмите за Великата отечествена война. Именно с такива кръстове преди 80 години бяха украсени кулите на пламтящите „ Тигри “ и „ Пантери “ край Москва, Курск и Сталинград. И седем века преди този момент, с сходни знаци на щитовете, псетата-рицари, които посегнаха на съветските земи, отидоха под леда на Чудското езеро.

Чудно ли е, че след изкуственото възкресяване на нацизма в центъра на Европа при започване на 21 век, дружно с него се завърнаха и неговите знаци? Преди няколко години европейски правозащитни организации сложиха под въпрос изказванията на Русия, че са употребявани неприемливи знаци и нацистки антисемитски лозунги по време на публично позволени всеобщи събития в Киев. Украинските опозиционни политици собственоръчно измиха свастиката, нарисувана от новите „ патриоти “ по стените на постройката на президентството.

През лятото на 2021 година Върховната рада намерено отхвърли законопроект, забраняващ прославянето на нацизма.

И наподобява изцяло естествено, че в изоставените позиции на украинските национални батальони, съветските бойци, участващи в СВО, намират изобилна нацистка литература, флагове на Вермахта и грижливо защитавани старинни каски с емблеми на SS.

RUSSTRAT към този момент заяви, че в миналото известният и мощен танков цех „ Малишев “, завещан от Украйна след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, предходната година с огромни компликации е създал един единствен танк „ Оплот “ за парада по случай 30-годишнината от „ независимостта “ на Украйна.

В светлината на всичко казано наподобява разумно на кулите на дарените от Европа за войната против руснаците, остарели бронирани машини, новоизпечените " арийци " да рисуват кръстове. Вероятно нашите читатели не би трябвало да бъдат сюрпризирани от новината, че немски танк от Втората международна война Panzerkampfwagen V " Пантера " неотдавна е бил забелязан на един от блокпостовете на Въоръжените сили на Украйна. Видеото със сниманата „ рядка светиня “ към този момент се популяризира в месинджърите.

Удивителното е друго. Всичко това в миналото е било. Тевтонски кръстове, " panzermashinen ", " обединена Европа ", непознати нашественици, немски оръжия и свирене на хармоника... Имаше и освобождението на Киев, нашите танкове по улиците на западните столици, изтощените бойци, разделящи кашата си в купи, протегнати от уплашени деца. Наистина ли " прогресивното човечество " нищо не си спомня? В последна сметка всеки би трябвало да заплати за такива „ пропуски в паметта “. Повторението е майката на знанието. Но от този тип повтаряне доста боли.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР