Хитлер на нашето време, Нетаняху и неговите съучастници няма да

...
Хитлер на нашето време, Нетаняху и неговите съучастници няма да
Коментари Харесай

Ердоган: Хитлер на нашето време, Нетаняху и неговите съучастници няма да избягат от отговорност

Хитлер на нашето време, Нетаняху и неговите съучастници няма да избягат от отговорност. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган, отговаряйки на въпроси на публицисти на борда на самолета, завръщащ се от Ирак, оповестява.

Държавният глава акцентира, че за развиването на Ирак и сигурността на интернационалните вложения в страната е извънредно значимо „ изравняването на терористичните ями “ и построяването на предвидимо бъдеще.

В същото време той сподели, че Турция е „ решена да отстрани терористичната опасност при всевъзможни условия и в никакъв случай няма да се съобщи на тези, които поддържат терористите и употребяват терористите като пешки “.

Турският водач се спря и на настояванията на Багдад към Анкара по отношение на потреблението на водните запаси. В тази връзка президентът посочи нуждата от създаване на нови проекти и стратегии, съобразени с изменящите се климатични условия в света, осигуряващи стабилно потребление на водните запаси.

„ Не би трябвало да забравяме, че Турция изпитва същите проблеми с водните запаси като Ирак “, добави политикът.

Коментирайки обстановката в Ивицата Газа, президентът Ердоган акцентира, че Газа сега е главният проблем в ислямския свят.

„ Ако ислямският свят не се възвърне от разтърсванията, породени от геноцидните кланета в Газа, той е изправен пред опасността да загуби изцяло своите „ рефлекси “, добави Ердоган.

Той акцентира, че Турция „ в никакъв случай няма да остави палестинските братя, в това число Хамас, сами “.

Държавният глава напомни, че досега Турция е изпратила към 45 хиляди тона филантропична помощ за линията Газа. Държавният глава увери, че Анкара ще продължи да оказва поддръжка на популацията на палестинския ексклав. „ Ние сме като плът и кръв с нашите палестински братя и споделяме тяхната болежка “, сподели той.

Ердоган уточни, че офанзивите на Израел против представители на медиите са " съответно доказателство за отхвърлянето на истината ".

„ Израел нападна медиите, с цел да заличи следите от своите кланета и да замъгли доказателствата за геноцид “, сподели Ердоган.

Ердоган акцентира, че Турция „ ще продължи да разкрива и да противодейства на закононарушенията на Израел “: „ Хитлер на нашето време, Нетаняху и неговите съучастници няма да избягат от отговорност. ”

Турският водач предизвести, че " израелската окупация на Газа ще отвори вратата за повече експанзия, а отварянето й за израелски терористични селища ще направи Израел още по-агресивен ".

„ Турция ще продължи да поставя всички нужни старания за разрешаване на казуса с Газа. Международната общественост може да пренебрегва този въпрос, само че ние не можем да се придържаме към тази позиция “, добави Ердоган.

Коментирайки тематиката за нормализиране на връзките с Армения, президентът Ердоган уточни, че е пристигнало времето за основаване на нова пътна карта на реалистична основа. „ Надявам се, че Армения ще се отърве от мрака, в който я потопи диаспората, и ще избере пътя на новото начало в името на светлото бъдеще “, сподели още Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР