Хит на Лято 2017 е такса "климатик" и такса "гледка".

...
Хит на Лято 2017 е такса "климатик" и такса "гледка".
Коментари Харесай

Хотелиери събират от туристите такси "гледка" и "климатик"

Хит на Лято 2017 е такса "климатик " и такса "гледка ". Досега тази екстра си вървеше в пакета с нощувката и другите екстри на стаята на мястото за настаняване. От този сезон обаче има нова мода - климатикът е екстра и се заплаща настрана.

Ако не сте на плажа се пригответе да платите от 3 лева - в случай че сте в Равда, да вземем за пример и до 10 лева за климатизирана стая в Слънчев бряг. Не става въпрос за изолирани случаи, оповестява Канал 3. Оказа се, че нововъведението е заразила и хотелиерите навътре в страната, най-много в хитови дестинации като Велико Търново, където хотел ви желае спомагателни 5 лева над цената за нощувката, единствено тъй като имате климатик в стаята.

Ако сте късметлии и гледката от прозореца ви е морска, а не сте принудени по време на отмора да гледате към контейнерите за отпадък на прилежащия хотел, екстрата ще ви коства с 5-6 лева от горната страна върху нощувката или цената на пакета. Ако пък стаята се води "лукс ", бонусът за панорама към морските талази или най-малко към басейна на хотела, ще ви излезе дори по-солено от климатик - по 20-25 лева от горната страна. Такива предложения има освен в лъскавите курорти, само че и в по-непретенциозните градчета и селца като Ахтопол и Равда.

Гледка "море " също се води екстра. Някъде тя символно е наречена панорама "Изток " и панорама "Запад ". Западните гледки не са на мода по морето.

Към листата на новите екстри, които ни дерат това лято, се включват и удобствата да си паркирате колата пред хотела, на който сте посетител. На доста места към този момент не съблазняват курортистите с безвъзмезден паркинг, а ви желаят по 10 лева в допълнение, тъй като е екстра. За чадъра и шезлонга няма да приказваме, тъй като е изтъркана тематика - 24 лева за чадър и два шезлонга на Несебър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР