Хит на Балканите през лятото на 2022 г. стана ретро

...
Хит на Балканите през лятото на 2022 г. стана ретро
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Слави пръв открил Васко Жабата

Хит на Балканите през лятото на 2022 година стана ретро чалга ария, написана и изпълнена в България преди цели 20 години. Лирическият воин Васко Жабата трансформира в този момент песента в една от най-слушаните в обществените мрежи. Творбата на оркестър „ Камчия ” с автентично заглавие „ Комбайна-вършачка ” мина оттатък границите на България, с цел да се слуша и пее в Сърбия, Хърватия и Северна Македония.

Всъщност индивидът, който още преди 10 години възкресява песента и прави извънредно доста за популяризирането й, е Виктор Калев. Именно той, в ролята на телевизионния воин Рънърса, я извършва в фамозните актьорски вечери в " Шоуто на Слави ".



Оригиналното заглавие на песента е " Комбайна вършачка ". Хитът е желан при разнообразни мотиви у нас и в прилежащите ни страни - сватби, кръщенета и рождени дни. Когато стартира тази ария, хората са в възторг, подвигат се тостове и дансинга постоянно се цялостни.

" Камчия " е фамилен оркестър, учреден от Мария и Иван Ивано­ви, които дълги години са работили в отбор Варна. Двамата им синове също са постъ­пили в състава един след различен — Борис свири на гайда, а брат му Петър — на клавир.



Ангел Павлов е името на индивида, който пред­ставя „ на китара — Васко Жабата, на микрофона — Цеца Мецата “ в култо­вата ария

Ангел Павлов е името на индивида, който пред­ставя „ на китара — Васко Жабата, на микрофона — Цеца Мецата “ в култо­вата ария. От доста години той работи като корепетитор на танцов състав във Варна, а в останалото време е солист на оркестър „ Камчия “.

През последния месец оркестърът получава ужасно доста позвънявания, най-вече от сръбски публицисти. На формалната им Facebook страница също ползата е голям - всеки ден групата се радва на десетки хвалебствени известия.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР