Хит е Alfa Romeo, чийто километри са върнати от 284

...
Хит е Alfa Romeo, чийто километри са върнати от 284
Коментари Харесай

Голяма измама с коли от България в Гърция

Хит е Alfa Romeo, чийто километри са върнати от 284 000 на 143 000

Гърция изпищя от импортирани коли със значително превъртян километраж, като естествено беше представена България. Измамата е постоянно срещано събитие макар непрекъснатите опити на съседите да прогонят мошениците.

Един от тях е наложителен указател на импортираните употребявани автомобили (МЕМО). Нарушителите отиват на прокурор, само че това не стопира мафиотските структури. Фалшифицирането на километража е най-честото събитие. Естествено, пробегът се връща, от време на време нахално, пише .

Като образец медиите в Гърция сочат импортирана от България Alfa Romeo Giulia, която по публикация е минала 143 000 километра. В реалност е навъртяла доста повече. Техник, благодарение на модерни електронни системи, съумя да разкрие действителния пробег на автомобила. Той е минал над 284 000 километра до март 2023 година, до момента в който през 2021 година към този момент е бил надхвърлил 245 000 километра.

Показана е и истинската публикация на български. Става въпрос за дизелов модел със 150 коня, създаден през 2017 година. За него продавачът желае 36 900 лв.. Не е ясно на какъв брой е бил спазарен.

Властите поучават купувачите да бъдат деликатни и да търсят дилъри с добра известност, които имат цялостна и същинска история на автомобила. По закон в Гърция всички вносители (дилъри и частни лица) на използвани транспортни средства би трябвало да записват данните за всяко използвано транспортно средство (пътнически, рейс, камион) в цитираното МЕМО. Това би трябвало да става до 20 календарни дни от датата на заявката за издаване на първо позволение за регистраци
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР