Хирурзи от болница в Пловдив спасяват живота на 70-годишна самотна

...
Хирурзи от болница в Пловдив спасяват живота на 70-годишна самотна
Коментари Харесай

Ампутират единия крак на пловдивчанка след убождане на трън

Хирурзи от болница в Пловдив избавят живота на 70-годишна самотна пловдивчанка с дълбока рана. Жената става неработоспособен, когато е на 15 години, тогава е ампутиран единият й крайник след убождане на бодил и последвало инфектиране.

Сяда в инвалидна количка, а другият й крайник с времето атрофира. Не основава семейство и живее сама. От известно време за нея се грижат две доброволки.

" Пациентката е доста приятна, макар тежката житейска орис, която има, а двете дами са изцяло отдадени към нейните проблеми и по всякакъв начин се стараят да й оказват помощ ", показа доктор Веселина Кабакчиева, експерт по лекуване на мъчно зарастващи рани.

От известно време младата лекарка се бори с дълбока 10 сантиметра рана на седалището на пациентката, получена от заседяването. Преди към 25 дни болногледачките завели дамата в болница, където почистили раната, само че споделили, че нищо повече не може да се направи. Чудели са къде да намерят избавения и решили да " попитат “ в интернет.

Така попаднали на информацията, че хирург прави домашни визити и лекува хора с мъчно зарастващи рани. " Свързаха се с мен и след консултацията реших, че пациентката може да бъде излекувана, а през днешния ден ще й слага и специфичния вакуум уред ", описа доктор Кабакчиева.

Той стои непрекъснато върху раната на пациента, като на към 7 дни се сменят превръзките с нови. Лечението е изцяло безболезнено, а обслужването на машината не затруднява болния, тъй като може да да се придвижва, носейки апарата в ръка. Апаратът по едно и също време изтегля секретите от раната, подтиква кръвообращението и форсира процеса на формиране на нови кафези. Друго съществено преимущество на този тип лекуване е, че не е належащо пациентът да лежи от самото начало.

Неправилното лекуване с времето обаче ще докара до неприятни последствия и ситуацията на пациента ще се утежни още повече. Лекарката е уверена, че вакуум лечението ще повлияе позитивно положението на пловдивчанката и доста скоро раната да остане единствено неприятен спомен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР