Устройство с размер на чиния, открито в корема на жена 18 месеца след раждане със секцио

...
Хирургически инструмент с размерите на чиния за вечеря е намерен
Коментари Харесай

Хирургически инструмент с размерите на чиния за вечеря е намерен в корема на жена 18 месеца след като бебето й е било родено чрез цезарово сечение, според доклад на комисаря по здравеопазването и уврежданията на Нова Зеландия.

Ретрактор на Alexis или AWR, който може да измерва 17 сантиметра (6 инча) в диаметър, беше оставен в тялото на майката след раждането на бебето й в градската болница в Оукланд през 2020 г.

AWR е прибиращо се цилиндрично устройство с полупрозрачен филм, използвано за изтегляне на краищата на раната по време на операция.

Жената страдаше от месеци на хронична болка и отиде на няколко прегледа, за да разбере какво не е наред, включително рентгенови снимки, които не показаха следи от устройството. Болката стана толкова силна, че тя посети спешното отделение на болницата и устройството беше открито при компютърна томография на корема и незабавно отстранено през 2021 г.

Комисарят по здравеопазването и уврежданията на Нова Зеландия, Мораг Макдауъл, установи, че Te Whatu Ora Auckland – Областният здравен съвет на Окланд – нарушава кодекса за правата на пациентите, в доклад, публикуван в понеделник.

Здравният съвет първоначално твърди, че медицинска сестра, която е била на около 20 години и се е грижила за жената по време на цезаровото сечение, не е проявила разумни умения и грижи към пациента.

„Както е посочено в моя доклад, грижите са паднали значително под подходящия стандарт в този случай и са довели до продължителен период на страдание за жената“, каза Макдауъл. „Трябваше да има системи, за да се предотврати това да се случи.“

Докладът обяснява, че жената е имала планирано цезарово сечение поради опасения относно предлежание на плацентата, проблем по време на бременност, когато плацентата напълно или частично покрива отвора на матката.

По време на операцията през 2020 г. преброяването на всички хирургически инструменти, използвани в процедурата, не включва AWR, установи докладът на комисията. Това вероятно се дължи на „факта, че ретракторът на Alexis не влиза напълно в раната, тъй като половината от ретрактора трябва да остане извън пациента и така няма да има риск да бъде задържан“, каза медицинска сестра на комисията.

 Екземплярът на червея, който беше извлечен жив от мозъка на жената от хирурзите в болницата в Канбера в Австралия. class= Екземплярът на червея, който беше извлечен жив от мозъка на жената от хирурзите в болницата в Канбера в Австралия. Hossain M/Kennedy KJ/Wilson HL

Макдауъл препоръча Областният здравен съвет на Окланд да се извини писмено на жената и да преразгледа политиките си, като включи AWR като част от броя на хирургическите операции.

Случаят също е отнесен до директора на производството, служител, който ще реши дали трябва да се предприемат допълнителни действия.

Д-р Майк Шепърд, оперативен директор на групата Te Whatu Ora Health New Zealand за Te Toka Tumai Auckland, се извини за грешката в изявление.

„От името на нашата служба за женско здраве в Te Toka Tumai Auckland и Te Whatu Ora, бих искал да кажа колко съжаляваме за случилото се с пациентката и да призная въздействието, което това ще има върху нея и нейното whānau [семейство група].”

„Бихме искали да уверим обществеността, че инциденти като тези са изключително редки и оставаме уверени в качеството на нашите хирургични и майчински грижи.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР