Хирургът проф. Красимир Мурджев ще бъде отличен със званието „Почетен

...
Хирургът проф. Красимир Мурджев ще бъде отличен със званието „Почетен
Коментари Харесай

Единодушно: Отличиха посмъртно проф. Красимир Мурджев за почетен гражданин на Пловдив

Хирургът проф. Красимир Мурджев ще бъде отличен със званието „ Почетен жител на Пловдив” посмъртно. Това решение бе взето единомислещо на днешното съвещание на Общинския съвет.

Медикът има неоспорим принос в публичния живот, научните проучвания, опазването на здравето и образованието, а активността му приживе бе неразривно обвързвана с публичния живот на града, с което способства за негово развиване и народен авторитет.

Проф. Мурджев е роден на 10 януари 1964 година в Пловдив. Завършва ненадейно виталния си път на 22 ноември 2016 година Придобива висше обучение по Медицина във ВМИ-Пловдив през 1987 година и второ по „ Здравен мениджмънт” в МУ-Пловдив през 2009 година Има две специалности – по Обща хирургия и Гръдна хирургия. Преминава образование и в профилиран курс по Лапароскопска хирургия под управлението на проф. Лебсен. Защитава дисертация на тематика „ Доброкачествени хирургични болести на щитовидната жлеза – разбор на измененията в клетъчния и хуморален имунитет преди и след оперативно лечение” през 2006 година От 2008 година е доцент, а от 2014 година – професор по гръдна хирургия при МУ-Пловдив, народен съветник по хирургия.

Проф. Мурджев е с близо 30 години трудов стаж, по-голямата част от който в Клиниката по гръдно-коремна хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги “ и Катедрата по специфична хирургия към Медицинския университет в града.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР