Хирургът доц. Стоян Сопотенски беше изгонен днес от директора проф.

...
Хирургът доц. Стоян Сопотенски беше изгонен днес от директора проф.
Коментари Харесай

Още един уволнен дисциплинарно от „Пирогов“


Хирургът доцент Стоян Сопотенски беше изпъден през днешния ден от шефа проф. Асен Балтов, тъй като провел митинги и уронвал престижа на незабавния институт

Доц. Стоян Сопотенски е бил уволнен дисциплинарно от „ Пирогов “ през днешния ден, а заповедта му е връчена от шефа проф. Асен Балтов в наличието на двама очевидци, научи Скенер.нюз. Мотивите са два – образуване на митинги и уронване на престижа на лечебното заведение.

Така един от най-хубавите хирурзи в страната стана четвъртата „ жертва “ на Балтов, защото отхвърли да мълчи и обществено изрази недоволството си от метода, по който се управлява „ Пирогов “ сега. Припомняме, по същия метод от незабавния институт си потеглиха детският травматолог доктор Атанас Кацаров, проф. Милан Миланов и доктор Десислава Кателиева. Други четирима напуснаха непринудено, като измежду тях бе и ръководителят на синдикатите в болничното заведение доктор Ивайло Филибев.

Доц. Сопотенски беше началник на незабавното поделение в „ Пирогов “ преди назначението на Балтов от служебния министър доктор Илко Семерджиев. След това оглави 4-та хирургична клиника и беше един от главните представители на недоволните лекари и сестри. Така че уволнението му е знак са разпра, разясниха сътрудниците на доцент Сопотенски. Припомняме, при започване на декември пироговци стачкуваха в продължение на цяла седмица, като главните им упреци бяха към шефа Асен Балтов, като съгласно тях той е незапознат да управлява болничното заведение и желаеха оставката му. Тогава медиците сигнализираха, че проф. Балтов се готви да се разправи с инакомислещите, като преструктурира отделения и преназначи доктори и сетри на нови трудови контракти с 6-месечен изпитателен период. Персоналът беше гневен и поради орязаните хонорари, макар нараствания предел от здравната каса.

Според документи, с които Скенер.нюз разполага, търсещите помощ в „ Пирогов “ понижават с всеки минал ден, макар че управлението твърди тъкмо противоположното и регистрира пред медиите повече признати и лекувани пациенти. Само през последния месец обаче болните са намалели толкоз, че даже не е доближат лимитът на института.

Очаква се на следващия ден с остра декларация по скандалното уволняване да излезе столичната гилдия на Българския лекарски съюз, защото доцент Сопотенски е освен член на организацията, само че и ръководител на един от най-висшите органи на БЛС – контролната комисия.

„ Нямам коментар, ще си диря правата в съда и ще желая да бъда възобновен на работа “, съобщи пред Скенер.нюз натиреният хирург.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР