Хирургът д-р Димитър Димитров ще ръководи временно МБАЛ Благоевград, това

...
Хирургът д-р Димитър Димитров ще ръководи временно МБАЛ Благоевград, това
Коментари Харесай

Когато двама се карат, третият печели! Министърът на здравеопазването реши спора кой да оглави временно МБАЛ Благоевград

Хирургът доктор Димитър Димитров ще управлява краткотрайно МБАЛ Благоевград, това разпорежда с писмо здравният министър Хр. Хинков. Официално, предлагането ще бъде обявено на идното заседание на 9 февруари, на което ще бъде освободен от борда на шефовете доктор Огнян Митев и на негово място здравното министерство предага доктор Димитров да управлява болничното заведение до провеждането на конкурс.

Първото предложение на Министерство на здравеопазването отпред да застане гастроентерологътд-р Михаил Спасов, провокира напрежение в здравното заведение и завеждащите на отделения в болничното заведение заплашиха да изоставен заедно, в случай че това се случи. Д-р Спасов беше предложение на кмета на Благоевград Методи Байкушев, от който министър Хинков е изискал да номинира доктор, който да смени починалия доктор Митев на поста. Кметът Байкушевопроверга изказванията, че предлагането му е по партийна линия.

Д-р Спасов е бил в листата на " Продължаваме промяната ", само че от гражданската квота и няма нищо общо с Политическа партия, това сподели в отговор на упреците за политическа интервенция градоначалникът. Кметът посочи, че се е срещнал с доктор Спасов в предизборната си акция и е бил впечатлен от експертизата му и предложенията му, касаещи възстановяване на опазването на здравето в локалната болница.

Със своя кандидатура щурмувахапоста и от Демократична България, чийто номиниран претендент, е началникът на вътрешно поделение доктор Румен Кондев.

Лутането сред Кондев и Спасов сътвори напрежение, което щеше да докара до рецесия в МБАЛ, по тази причина министерството се намеси и постави краткотрайно завършек на политическите боричкания и брожения.

Д-р Димитров оглави болничното заведение ден, след неочакваната гибел на доктор Митев, след това се оказа, че е нарушен законът и отпред на МБАЛ застана юристът М. Симеонова, а доктор Димитров остана да дава отговор за лечебната част. С новото предписание на здравното министерствод-р Димитров поема ръководството на най-голямото здравно заведение в Пиринско. Дали той ще резервира поста и каква ще е реакцията на политиците за соломоновското решение на министъра, следва да разберем?!.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР