Хирург обезобрази 8-годишно дете по време на процедура по обрязването

...
Хирург обезобрази 8-годишно дете по време на процедура по обрязването
Коментари Харесай

Безобразие! Родители оставиха детето си за обрязване в Хасково, а им го върнаха с обгорели и обезобразени крака!

Хирург обезобрази 8-годишно дете по време на процедура по обрязването му. Това настояват родителите Айсел и Вергил. Семейството е от Хасково. Те упорстват лекарят, предизвикал изгарянията на сина им, да понесе правосъдна отговорност, предава Нова телевизия.
Айсел и Вергил са дружно от 20 години. И двамата са родени в България, само че са от турски генезис. Живеят в България, в Хасково и имат две деца, едното е на 12 години и се споделя Мехтап и Мерт на 8 години. За дома се грижи Айсел, а Вергил работи в локален цех.

На 9 юни 2017 година 8-годишният Мерт е признат на процедура по обрязване в МБАЛ Хасково. На идващия ден влиза за операия само че половин час след началото на интервенцията хирургът доктор Васко Мутафчиев споделя, че е станал случай с детето. По думите му алкохол от коагулатор се е излял върху крачетата на детето и се е запалил. Вече осми месец родителите търсят правдивост за детето си.



„ Ние занапред подхващаме стъпки за намиране на правдивост по нашия случай. Досега имахме проблеми с издаването на епикриза от хасковкската болница. Все още дори нямаме издадена втора епикриза, тъй като в първата не бяха разказани затрудненията по време на интервенция. По първата епикриза си го изписаха жив и здра с усъвършенстване. Ходихме няколко пъти до шефа на болница, който ни уверяваше неведнъж, че ще назначи следствие и експертизи, само че бях посъветван от мой приятел-адвокат да пратя писмо и да желая неотложен отговор за тези неща. Тогава допускам са разбрали, че ще предприемем правосъдни ограничения против тях. Бяха ми дали отговор, че само финансово може да глобяват доктора “, сподели бащата на детето - Вергил.



„ Имам пусната тъжба до шефа на болничното заведение, където съм описал всичко и съм приложил първата епикриза, която е с погрешно наличие. С две думи нас ни мотаят. Най-вероятно се пазят “, добави Вергил.

„ Адвокат се свърза с нас и считаме да стартираме дело “, призна още Вергил.

„ Още след интервенцията, постъпихме в болничното заведение Свети Георги в Пловдив, тъй като се постановяваше да се направи пластична интервенция на детето. Имаме епикриза от там и се знае какво е било положението на детето, когато е пристигнало. Адвокатът също така сподели, че ще изиска всички документи от двете лечебни заведения и се надявам нещата да си дойдат на мястото “, приключи бащата на потърпевшото дете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР